Egyetem

Március elején indul a HÖOK által szervezett diákkedvezmények rendszere

Március elején indul a HÖOK által szervezett diákkedvezmények rendszere

2017. február 25., szombat
Március elején indul a HÖOK által szervezett diákkedvezmények rendszere

Március elején indul a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által szervezett diákkedvezmények rendszere, amely a felsőoktatási hallgatókat leginkább az egészséges életmód, a sportolás és a kulturális élet felé igyekszik terelni - jelentette be a HÖOK elnöke szombaton Székesfehérváron.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán megrendezett közgyűlésükön Gulyás Tibor emlékeztetett: éppen egy éve jelezték az oktatási kormányzat felé, hogy átvennék a diákkedvezmények rendszerének szervezését, majd fél évvel később aláírták az erről szóló megállapodást. Hozzátette: a szükséges fejlesztések készek, az adminisztrációs feltételek adottak, így márciustól a rendszer használható. Az érdekképviseleti szervezet elnöke közölte, hogy a kedvezményrendszert az ifjúság bevétel-kiadás kutatása alapján állították össze, ezek alapján kerestek érvényes diákigazolványra kedvezményeket kínáló partnereket. Gulyás Tibor kiemelte, hogy a diákság részéről a szórakozással, a tanulmányi szolgáltatásokkal és az étkezéssel kapcsolatban voltak a legnagyobb elvárások, ezek esetében is a minőségi szolgáltatások megkeresésére törekedtek. Arra kérte a közgyűlésen jelenlévő mintegy 120 hallgatótársát, hogy a rendszer indulását követően folyamatosan jelezzenek vissza, mert ha valamely szerződött partner nem megfelelő minőségű szolgáltatást nyújt a diákoknak, akkor kikerül a rendszerből. Az elnök megjegyezte, hogy a piaci kedvezmények mellett az állami és önkormányzati kedvezményeket nem ők szervezik, de így is fontos szerep jut a HÖOK-nak. A szervezet ugyanis folyamatosan küld visszajelzéseket a döntéshozóknak arról, hogy mely szolgáltatások népszerűek, illetve hol kell esetlegesen beavatkozni. Gulyás Tibor szólt az általuk fejlesztett tehetségportál indulásáról is, amely jelenleg 98 százalékos készültségű. A kész felületet március végén mutatják be. Mint mondta, az a céljuk, hogy a Kárpát-medencében élő tehetséges fiataloknak lehetőséget biztosítsanak más hallgatókkal, szakemberekkel vagy egy-egy céggel kapcsolat kialakítására. Az online felület szolgáltatásai között lesz bemutatkozási lehetőség, publikációs lehetőség, álláslehetőségek, ösztöndíjak, gyakorlati helyek meghirdetése. Cser-Palkovics András (Fidesz) Székesfehérvár polgármestere köszöntőjében elmondta: a város rendkívül erős gazdasága nem fejlődhet tovább, ha a felsőoktatás nem fejlődik. Ennek érdekében sokat tesznek az oktatási feltételek javításáért, igyekeznek meghallgatni a diákságot, mint tették azt három hete az Országos Diákpárlement esetében és ezúttal is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.