Egyetem

A jövő zenészei gyűjtenek plüssállatokat a bohócdoktoroknak

A jövő zenészei gyűjtenek plüssállatokat a bohócdoktoroknak

2016. november 23., szerda
A jövő zenészei gyűjtenek plüssállatokat a bohócdoktoroknak
plussgyujtes001kf

November 30-án jótékonysági koncertet tartanak, de egészen december 5-ig folyamatosan várják az adományokat a Zeneművészeti Kar épületében.

Plüssállatokkal, játékokkal és mesekönyvekkel kívánnak örömet szerezni a beteg gyerekeknek a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának diákjai. A hallgatói önkormányzat a Karitáció Alapítvánnyal összefogva november 14-én indította el kezdeményezését. „A bohócdoktoroknak gyűjtünk, mert ő rajtuk keresztül biztos olyan gyerekekhez jutnak el az adományok, akiknek nagy szükségük van erre. Igyekszünk a hírt minden hallgatóhoz, oktatóhoz eljuttatni, november 30-ra jótékonysági koncertet is szerveztünk” – nyilatkozta lapunknak

Gulyás Mercédesz

testületi tag.

Garamvölgyi Judittól

, a Karitáció Alapítvány munkatársától megtudtuk, a hallgatói önkormányzat már konkrét ötletekkel kereste meg őket, ennek megvalósításában csak segíteni kellett. A szervezet elsősorban Csongrád megyei gyermekeket segíti, így most is az adományok hozzájuk kerülnek. A jótékonysági koncerten fellépnek a SZTE Zeneművészeti Kar hallgatói - többek között

Baracskai Judit

, a IX. Nemzetközi Simándy József Énekverseny második korcsoportjának első helyezettje,

Binder Norbert

, aki a 2015. évi Trilla Bárzenész Találkozó és Verseny Szepesi György díjasa, valamint SZTE Vántus István Gyakorló Szakgimnázium diákjai. Nem csak egyetemisták adományát várják. A kar nyitvatartási idejében a portánál lehet a dobozba tenni a plüssállatokat, vagy a Karitáció Alapítvány Kálvária téri irodájába is bevihetik a támogatók ajándékaikat december 5-ig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.