Egyetem

Megőrizte pozícióját az SZTE a QS felsőoktatási rangsorban

Megőrizte pozícióját az SZTE a QS felsőoktatási rangsorban

2016. szeptember 6., kedd
Megőrizte pozícióját az SZTE a QS felsőoktatási rangsorban
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

A hazai egyetemek közül továbbra is előkelő helyen szerepel a Szegedi Tudományegyetem a brit QS World University Rankings 2016/2017 rangsorában: az SZTE az 501-550. helyezést érte el, ami az összes vizsgált egyetemet tekintve a legjobb 13 százalékba való tartozást jelenti.

A világ több mint 4300 egyetemét vizsgálta és közülük több mint 900 felsőoktatási intézményt rangsorolt 2016-ban a QS. A világ egyik legelismertebb, felsőoktatási tevékenységeket minősítő cége szeptember 6-án tette közzé legfrissebb toplistáját. A rangsorba hat magyarországi intézmény került, közülük a legjobb eredményt a Szegedi Tudományegyetem érte el. A friss QS World University Rankings 2016/2017-es rangsorban - a tavalyi évhez hasonlóan - az SZTE az 501-550. helyen végzett. A rangsor elkészítésekor hat tényezőt vettek figyelembe: az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, a tudományos munkák idézettségét, az oktatók és a hallgatók arányát, valamint a külföldi hallgatók és külföldi oktatók számát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.