Egyetem

Minden lehetőségre igent kell mondani - Sófi-díjátadó Melocco Miklóssal

Minden lehetőségre igent kell mondani - Sófi-díjátadó Melocco Miklóssal

2016. július 3., vasárnap
Minden lehetőségre igent kell mondani - Sófi-díjátadó Melocco Miklóssal
BC5K4414

Melocco Miklós, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas szobrász köszöntötte és adta át a Sófi-alapítvány ösztöndíjait vasárnap. A hagyományokhoz híven a díjátadót az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának diplomaosztó ünnepsége keretében tartották meg.

Az idén immár 15. éve működő alapítvány tradíciója, hogy az egyetem rektora, az alapítványt támogató cégek és a kuratórium vezetői mellett minden évben a magyar kulturális élet nemzetközileg is elismert, kiemelkedő személyisége adja át a Sófi-ösztöndíjakat. Ezúttal

Melocco Miklós

, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas szobrász tolmácsolta jó kívánságait a TTIK végzős diákjainak és az alapítvány díjazottjainak. Videóüzenetében tanácsként azt fogalmazta meg: a "haza mindenek előtt" alapon igent kell mondani minden felkérésre, amit a sors elénk vet. Szerinte a szobrász köztéri alkotásaival a város környezetének szebbé tételéért áll szolgálatba, ha nem így lenne, csak elzárt múzeumokban őriznék a szobrokat. A Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítványa 17 millió forint ösztöndíjjal jutalmazta az egyetem legkiválóbb hallgatóinak tanulmányi és tudományos teljesítményét.

Sófi József

alapító fiatal szegedi tehetségeket támogató tevékenységéért 2007-ben megkapta a Szegedi Tudományegyetemért Mecénás díjat, 2011-ben az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Mecénás díját, 2012-ben a Szegedért Alapítvány társadalmi-állampolgári díját, 2015-ben Szeged Város Közgyűlésének hivatalos kitüntetését, a Szegedért Emlékérmet.

BC5K4431

A Kármán Tódor díjjal elismert alapítvány munkája minden évben nehéz, a kuratóriumnak sok kiváló pályázat és pályázó közül kell kiválasztania a legjobbakat. 2016-ban 83 hallgató pályázott a díjra, közülük 12-en vehették át az elismerést. A biológus ösztöndíjkonferencián a mesterképzés kategória győztese

Szeredi Ivett Dorina

, a doktorandusz kategória legjobbja pedig

Nyúl-Tóth Ádám

lett – a vándorserleg és a díszes emlékplakett mellett 100 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek fejenként. Az összegyetemi pályázat fődíjasait is most köszöntötték, ők 200 ezer forint ösztöndíjat kapnak:

Gehér-Herczegh Tünde

, másodéves vegyész mesterszakos hallgató,

Gubó Richárd

, másodéves vegyész mesterszakos hallgató,

M. Tóth Orsolya

, ötödéves orvostanhallgató,

Schuszter Tamás

, másodéves pénzügy mesterszakos hallgató és

Szombati Julianna

másodéves mesterszakos zongoraművész hallgató. A Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány az Év Szponzora 2016 Díjat

Juhászné Ábrahám Bettina

, a K&H Bank Zrt. Szeged, Klauzál téri Fiókigazgatójának ítélte meg, a 2016. évi Médiadíjat

Tanács István

újságírónak, a Népszabadság munkatársának adta át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.