Egyetem

A jövőben a HÖOK segít abban, hogy a fiatalok megkaphassák a diákigazolványokhoz kapcsolódó kedvezményeket

A jövőben a HÖOK segít abban, hogy a fiatalok megkaphassák a diákigazolványokhoz kapcsolódó kedvezményeket

2016. július 12., kedd
A jövőben a HÖOK segít abban, hogy a fiatalok megkaphassák a diákigazolványokhoz kapcsolódó kedvezményeket

Az Oktatási Hivatal és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kedden aláírt megállapodása értelmében a jövőben a HÖOK segít annak megszervezésében, hogy a fiatalok megkaphassák a diákigazolványokhoz kapcsolódó kedvezményeket.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) hivatalos megnyitóján aláírt szerződésről

Maruzsa Zoltán

, az Oktatási Hivatal elnöke a rendezvény helyszínén, Velencén elmondta: az új struktúra célravezetőbb, hiszen a helyben tanuló és élő hallgatók sokkal jobban tudják, milyen kedvezményekre van szükségük a diákoknak, mint a hivatal.

Gulyás Tibor

, a HÖOK elnöke nagyon jó lehetőségnek nevezte a rendszer újragondolását, mert ezzel javíthatják a fiatalok életminőségét és mérsékelhetik kiadásaikat. Maruzsa Zoltán az MTI érdeklődésére elmondta: a szerződés szerint tulajdonképpen az EYCA (European Youth Card Association; Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) nemzetközi diákkedvezmény-rendszerének újragondolásáról van szó. A Oktatási Hivatal átveszi az EYCA-tagság kötelezettségeit, míg a HÖOK online applikációkat, informatikai felületeket készít, továbbá a hallgatói önkormányzatokon keresztül a helyi kedvezmények megszerzésének szervezését végzi. Az Oktatási Hivatal elnöke megjegyezte: az állam évente 30 millió forintot fizet az EYCA szervezetnek a logók használatáért és azért, hogy a magyar diákok nemzetközi kedvezményekben részesüljenek akár külföldön is. Az elnök szerint a diákok már akár az ősz folyamán érzékelhetik a változásokat, a következő tanév folyamán pedig már az online platformok is megjelenhetnek.

Palkovics László

oktatási államtitkár arról beszélt, hogy a közelmúltban sikeres volt a felsőoktatás rendszerszintű átalakítása, ma már a tartalmi kérdésekkel foglalkoznak. Az állam folyamatosan növeli a felsőoktatási intézmények finanszírozását, és tavalyihoz képest ismét több százalékkal nőtt a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma.

Maszlavér Gábor

, az EFOTT fesztiváligazgatója a megnyitón elmondta: 41. alkalommal rendezik meg az EFOTT-ot. Hangsúlyozta, hogy továbbra is arra az öt alappillérre építik a rendezvényt, amelyekre az elődök: a kultúrára, a zenei programokra, a turisztikára, a sportra és a gasztronómiára. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója vasárnapig tart. A fesztivál házigazdája idén először két felsőoktatási intézmény: a Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, míg a Testnevelési Egyetem a sportprogramokért felel. A rendezvény területe idén csaknem 30 hektár, jóval hosszabb a strandrész, emellett erősebb infrastruktúrával, több kiszolgáló létesítménnyel, büfékkel, illemhelyekkel várják a látogatókat. Idén saját wakeboard-pályája és két strandröplabdapályája is van a rendezvénynek, de vízilabdázás és sárkányhajózás is színesíti a programokat. A fellépők között van a brit Zomboy és Rudimental, Borgeous az Egyesült Államokból, valamint a holland Firebeatz és Headhunterz. A magyar vonalat képviseli többek mellett Nótár Mary, Kis Grófo, a Kozmix, a Desperado, az UFO, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Margaret Island, a Mary PopKids, az Ivan & the Parazol, a 30Y, Majka & Curtis, Kowalsky meg a Vega, a Tankcsapda, a Paddy & the Rats, a Brains, a Wellhello, a Halott Pénz, a Bëlga, a Magashegyi Underground, Szabó Balázs Bandája, az Irie Maffia, az Anna & the Barbies, a Kelemen Kabátban, a Péterfy Bori & The Love Band, a Bohemian Betyars és az Ocho Macho.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.