Egyetem

Londonba készülnek saját készítésű járművükkel az SZTE hallgatói + FOTÓK

Londonba készülnek saját készítésű járművükkel az SZTE hallgatói + FOTÓK

2016. június 22., szerda
Londonba készülnek saját készítésű járművükkel az SZTE hallgatói + FOTÓK
szte_elektromos_auto006kf

Idén második alkalommal teszik próbára a Szegedi Tudományegyetem hallgatói járműépítési képességeiket a Shell Eco-marathon Europe versenyén. A cél, hogy a jármű minél nagyobb távot tegyen meg 1 kWh energia felhasználásával.

A londoni megmérettetésen 29 ország közel 200 diákcsapata áll majd rajthoz június 30. és július 3. között. Az SZTE hallgatói idén második alkalommal indulnak teljesen új, elektromos prototípus autójukkal. Nemcsak új vázszerkezetet és burkolatot alkottak meg, hanem a jobb teljesítmény érdekében megújították a vezérlést és az akkumulátorokat is. Terveik szerint javulni fog a kommunikáció a pilóta és a pálya széle között, és egy saját joule méterrel tesztelhetnek majd. Szintén tesztelési céllal szeretnének Londonban egy micro számítógépet is használni, amely menet közben rögzíti az útvonal adatait, például azt, hogy emelkedőn, gyorsításnál és lassításnál mennyit fogyaszt a Zeus névre keresztelt autó. "A tavalyi verseny után már a hazaúton elkezdtük tervezni az új járművünket. Csapatunk számos új taggal bővült az elmúlt évben, akik szintén új tervekkel gazdagították 2016-os autónkat. Bízunk benne, hogy az új pálya akadályait sikerrel vesszük és helyt állunk a nemzetközi mezőnyben" - mondta el

Seres Imre

, a szegedi STECO Team csapatvezetője.

A csapat Londonba utazó tagjai:

Bors Noémi, Kele Péter, Terhes Péter, Seres Imre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.