Egyetem

Szegeden is megszervezik idén a lányok napját

Szegeden is megszervezik idén a lányok napját

2016. április 4., hétfő
Szegeden is megszervezik idén a lányok napját
olvasas_egyetemista_hallgato_tanulo_diak

Magyarországon tizenöt városban szervezik meg április 28-án a lányok napja programsorozatot, amelynek célja, hogy a pályaválasztás előtt álló lányok jobban megismerhessék a természettudományok különböző területeit intézményi és vállalati szinten egyaránt.

A Nők a Tudományban Egyesület (NATE) szakmai partnerei az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) és a Szövetség a Digitális Gazdaságért (IVSZ) támogatásával ötödik éve szervezi meg a programot, idén Budapesten, Debrecenben, Gödöllőn, Győrben, Hatvanban, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Oroszlányban, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokok, Vácon és Veresegyházán - közölte az egyesület az MTI-vel. A lányok napja eredetileg amerikai kezdeményezésre jött létre és évente az összes csatlakozó országban ugyanazon a napon rendezik meg. A program hosszú távú célja, hogy felhívja a lányok figyelmét a természettudományokhoz, technológiához, mérnöktudományokhoz és informatikához szorosan kapcsolódó pályákra. A sorozatban többek közt olyan vállalatok, kutatóintézetek, egyetemek nyitják meg kapuikat idén mint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Kara, a Gábor Dénes Főiskola, a Magyar Tudományos Akadémia Kutatóintézetei, a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, az Audi, a Braun, a Bosch, a General Electric, a Google, a LEGO vagy a Magyar Telekom. A lányok napját április elsején a Tanárok a lányokért előkészítő nap előzte meg, amelyen középiskolai tanárok ismerkedhettek meg a programmal, a műszaki területek továbbtanulási lehetőségeivel, találkozhattak cégek és intézmények képviselőivel is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.