Egyetem

Rákóczi Szövetség: délvidéki utazás anyaországi és külhoni diákoknak

Rákóczi Szövetség: délvidéki utazás anyaországi és külhoni diákoknak

2016. április 22., péntek
Rákóczi Szövetség: délvidéki utazás anyaországi és külhoni diákoknak

Mintegy száz délvidéki és magyarországi középiskolás indul útnak a hétvégén felfedezni a Délvidék történelmi és kulturális kincseit a Rákóczi Szövetség szervezésében - közölte a szervezet az MTI-vel.

Közleményük szerint péntektől vasárnapig ötödik alkalommal valósulhat meg a középiskolásokat megszólító délvidéki utazás, a Rákóczi Szövetség diákutazatási programjai keretében. Mintegy száz magyarországi és délvidéki középiskolás kapcsolódik be a programba, tíz dél-magyarországi és négy délvidéki középiskolából. A program fő célja, hogy a határ két oldalán élő középiskolás diákok megismerjék egymást, valamint a Délvidék magyar vonatkozású kulturális és történelmi helyszíneit, emlékeit. A kirándulás programja érinti Szabadkát, a bácsi és a nándorfehérvári várat, Újvidéket, Temerint, Csúrogot, Nagybecskereket és Elemért. A kiránduláson ingyen vehetnek részt a diákok és tanáraik. A Rákóczi Szövetség diákutazatási programjai keretében idén már több mint 3500 Kárpát-medencei középiskolás utazhatott egy másik szomszédos országba magyar diáktársaihoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.