Egyetem

Ingyenes felkészítő tanfolyam a Diplomamentő program sikertelen vizsgázóinak

Ingyenes felkészítő tanfolyam a Diplomamentő program sikertelen vizsgázóinak

2016. április 26., kedd
Ingyenes felkészítő tanfolyam a Diplomamentő program sikertelen vizsgázóinak

E-learning alapú távoktató felkészítő tanfolyamra jelentkezhet a Diplomamentő program minden olyan résztvevője, aki - a próbálkozások ellenére - eddig még nem tudott nyelvvizsgát szerezni, ám a külön kérelemre, decemberi 31-ig meghosszabbítható végső határidő lejártáig számot adna tudásáról.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az Euro Nyelvvizsga Központ (Euroexam) által kifejlesztett, ingyenesen igénybe vehető "Mentőöv" tanfolyam azoknak a volt diplomamentős diákoknak adhat jelentős segítséget, akik eddigi próbálkozásaik során a B2-es szintű nyelvvizsgán megközelítették, de nem érték el a küszöböt, hajlandók további 3-5 hónapot belefektetni a nyelvtanulásba, ám önállóan nem vagy csak nagyon nehezen tudnának felkészülni az újabb vizsgára.

Rozgonyi Zoltán

, az Euro Nyelvvizsga Központ vezetője elmondta, hogy a tanfolyamra valamennyi diplomamentős tanuló jelentkezhet, függetlenül attól, hogy korábban melyik vizsgaközpontnál próbálkozott, vagy hogy év vége előtt melyik vizsgán tervezi teljesíteni a feltételeket. A Mentőöv indításának első napján 750 volt diplomamentős regisztrált a tanfolyamokra, és a fejlesztők összesen mintegy 2500 résztvevőre számítanak. A korábbi nyelvvizsga-próbálkozás eredményétől függően három, négy vagy öt hónapos tanfolyam a tanulókat folyamatos aktív munkára készteti. A tanulóknak ez idő alatt rendszeresen körülbelül 20-25 perces, jellemzően nem feleletválasztós, hanem produktív munkát igénylő írásos, illetve szóbeli feladatokat kell megoldaniuk, amelyekre az e-learninges rendszertől azonnali visszajelzést kapnak vagy az Euroexam tapasztalt vizsgáztatói adnak nekik személyre szabott értékelést. A tanfolyam feltételeit az Euroexam a Diplomamentő programot elindító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel történt egyeztetés után dolgozta ki. A programot támogatja a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete és a programban korábban részt vevő nyelviskolák többsége is - írták. Ezenkívül a Diplomamentő programban korábban országszerte részt vevő nyelviskolák közül 20 jelezte eddig, hogy havi 1-2 alkalommal személyes konzultációs lehetőséget is biztosítanak ingyenesen a tanulók sikeres felkészüléséhez. A tanulók eredményessége a képző intézmények érdekében is áll, hiszen a tanfolyam állami támogatásának teljes összegét csak akkor kapják meg, ha a csoportjaikban tanuló diákok legalább 70 százalékának sikerül nyelvvizsgát tennie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.