Egyetem

Csongrád megyei technikusok indították el a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt

Csongrád megyei technikusok indították el a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt

2016. január 5., kedd
Csongrád megyei technikusok indították el a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt
szakmai_verseny03_gs

Csongrád megye szinte összes szakképző iskolája képviselteti magát a január végéig tartó Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A megyei elődöntő első fordulóján öt szakképesítésben mérték össze tudásukat a diákok.

Faipari technikus, mechatronikai technikus és automatikai technikus tanulók elméleti versenye nyitotta a Szakma Kiváló Tanulója Verseny Csongrád megyei elődöntőjét a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Mintegy 30 fiatal részvételével vette kezdetét január 5-én a három hétig tartó elméleti és gyakorlati megmérettetés, melyre több mint 300 diák jelentkezett. "A mai nappal indultak a szakma kiváló tanulói és az országos szakmai tanulmányi verseny elődöntői. Három héten keresztül 34 szakmában versenyeznek majd a fiatalok, összesen 334 tanuló adta le a jelentkezését. Az elődöntők január 31-ig tartanak, ezt követi a válogató, majd áprilisban a budapesti szakmai fesztivállal zárul a verseny" - tájékoztatta portálunkat

Horváth Gábor

képzési igazgató. Hozzátette, a fővárosi esemény egyfajta nyílt napként is szolgál, a továbbtanulás előtt álló fiatalok itt ismerkedhetnek meg testközelből a szakmákkal. A verseny célja, hogy emelje a magyar szakképzés színvonalát, a "fizikai szakmák" megítélését és népszerűségét a fiatalok körében. A képzési igazgató szerint ezzel a versennyel a megyei képzőhelyek tehetségei visszaigazolást kapnak arról, igenis érdemes munkát és felkészülést fektetni a tanulásba, hiszen akár az országos legjobbak között is végezhetnek.

Több mint 300 Csongrád megyei tanuló jelentkezett a Szakma Kiváló Tanulója Versenyre.http://szegedma.hu/?p=599678

Szerző: Szegedma Hírportál2016. január 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.