Egyetem

Megállapodást kötött a Kodolányi főiskola és az Emlékpont

Megállapodást kötött a Kodolányi főiskola és az Emlékpont

2015. október 9., péntek
Megállapodást kötött a Kodolányi főiskola és az Emlékpont

Hosszú távú oktatási, képzési megállapodást kötött a Kodolányi János Főiskola és a hódmezővásárhelyi Emlékpont. A dokumentumot a német újraegyesítés 25. évfordulója alkalmából közösen rendezett pénteki konferencián írta alá Vizi László Tamás főtitkár, oktatási rektorhelyettes és Miklós Péter intézményvezető.

Miklós Péter

közölte: a megállapodás célja hosszú távú együttműködés kialakítása annak érdekében, hogy az Emlékpont - mint muzeális intézmény - felsőoktatást támogató szolgáltatásai a lehető legszélesebb körben elérhetővé váljanak a Kodolányi János Főiskola hallgatói és oktatói számára. Az Emlékpont ezért kutatási témáihoz és a bemutatott korszakhoz - elsősorban az 1945 és 1990 közötti időszakhoz - kapcsolódó témajavaslatok alapján szemináriumokat szervez, a hallgatók részére kutatási, szakdolgozat-írási és szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít. A Kodolányi János Főiskola szervesen beépíti oktatási programjába az Emlékpont nyújtotta lehetőségeket - tudatta a történész. Az együttműködés keretében a közgyűjtemény és a felsőoktatási intézmény közös szakmai rendezvényeket - előadásokat, konferenciákat, tudományos tanácskozásokat - szervez. Ezek sorában elsőként rendezték meg Az Elbától a Dunáig - Magyar-német együttélés és kapcsolatrendszer a modernitásban című tanácskozást a német újraegyesítés 25. évfordulója alkalmából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.