Egyetem

MédiaStaféta: a hazai kommunikáció szakok seregszemléje Szegeden

MédiaStaféta: a hazai kommunikáció szakok seregszemléje Szegeden

2015. október 14., szerda
MédiaStaféta: a hazai kommunikáció szakok seregszemléje Szegeden
mediastafeta

Új kezdeményezést indítanak útnak az egyetemi szféra kommunikáció szakjai: idén első alkalommal rendeznek szakmai seregszemlét Szegeden. A MédiaStaféta elnevezésű konferencia első házigazdája az SZTE Kommunikáció Tanszéke, ahol a résztvevő kommunikáció szakok oktatói és hallgatói aktuális oktatási és kutatási kérdéseket vitatnak meg. Az eseményt október 16-án és 17-én rendezik meg a Millenniumi Kávéházban.

MédiaStaféta néven indul útnak egy új, a kommunikáció szakokkal kapcsolatos kezdeményezés: hat nagy múltú magyarországi és erdélyi egyetem kommunikáció szakjainak oktatói fogtak össze, hogy évente egy alkalommal közös konferenciát rendezzenek. A program célja, hogy fórumot teremtsen az oktatók és hallgatók számára, hogy megvitassák a kommunikációkutatás és –oktatás aktuális kérdéseit, eredményeit. Az első konferencia házigazdája az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke: október 16-án és 17-én tartanak izgalmas szakmai beszámolókat és vitákat a szegedi Millenniumi Kávéházban. Az esemény apropóján egy különleges tárlat is megnyitja kapuit: „A K67 Projekt” című fotókiállítás egy 1967-ben szabadalmaztatott trafikbódé „életét” és átalakulását mutatja be. A MédiaStafétát életre hívó intézmények – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a kolozsvári Babes-Bólyai Tudományegyetem, az ELTE, a Debreceni, a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció- és médiatudományt oktató tanszékei – bíznak benne, hogy az évente megrendezésre kerülő kezdeményezés segítheti majd a kommunikáció szakok közötti együttműködés erősödését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.