Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a Givaudan Hungary Kft. és az SZTE

Együttműködési megállapodást írt alá a Givaudan Hungary Kft. és az SZTE

2015. október 19., hétfő
Együttműködési megállapodást írt alá a Givaudan Hungary Kft. és az SZTE
givaudan_szte

A víz- és szennyvízkezelési valamint más környezetvédelmi alap és alkalmazott kutatások területén működik együtt a Szegedi Tudományegyetem és a Givaudan Hungary Kft. A szegedi egyetem rektorhelyettese és a társaság ügyvezetője szerdán írta alá a stratégiai együttműködési megállapodást.

Kemény Lajos

, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese és Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. gyárigazgatója írta alá azt a stratégiai együttműködési megállapodást szerdán, amely az alap- és alkalmazott kutatások mellett az oktatásra és a közös pályázatokra is kiterjed. Az intézmény és a társaság főként az eddig elkezdett kutatási-fejlesztési tevékenységeket folytatják és bővítik ki, kiemelten az alábbi területeken: környezetvédelem, a víz- és szennyvízkezelés, , műszaki és karbantartási fejlesztések valamint minőség-ellenőrzés. Mindemellett a Givaudan Hungary Kft. szakmai gyakorlatokra fogad mérnök szakon tanuló hallgatókat, valamint támogatja a Szegedi Tudományegyetem tehetséggondozási törekvéseit, például ösztöndíjjal, illetve a középiskolásoknak szervezett tanulmányi versenyek támogatásával. Ehhez – az SZTE Alma Materrel való együttműködésen belül – kapcsolódik az egyetemi értékek megőrzésének támogatása. Az egyetem és a társaság megállapodtak arról is, hogy együttesen pályáznak a közös érdeklődési körükbe tartozó tudományos területekre eső projektek megvalósítására is. Az ízesítőanyag és illatanyag ipar piacvezető vállalataként a Givaudan egyedi és innovatív íz és illatanyagokat állít elő a megrendelői számára szerte a világon. A svájci központú, globális vállalat piaci részesedést tekintve vezető az ízesítőanyagok és illatanyagok gyártása és értékesítése terén. Vezető pozícióját alátámasztja értékesítési és marketing jelenléte a fejlődő és fejlett piacokon. A Givaudan által előállított ízesítőanyagokat felhasználják italok, sósalapú ízesítőanyagok, snack fűszerkeverékek, édesipari termékek és tejtermékek gyártása során. A makói gyár ízesítőanyagok széles körét gyártja és szállítja a világ minden tájára. A világcég illatanyagokat is állít elő illatszereket és tisztítószereket gyártó vállalatok számára, a minőségi parfümöktől a mosószerekig. A stratégiai megállapodás három évre szól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.