Egyetem

Hétfőn birtokba veszik új épületüket a szegedi GEMMA fejlesztő iskola növendékei

Hétfőn birtokba veszik új épületüket a szegedi GEMMA fejlesztő iskola növendékei

2015. szeptember 3., csütörtök
Hétfőn birtokba veszik új épületüket a szegedi GEMMA fejlesztő iskola növendékei
gemma18_gs

Hétfőn birtokba veszik új épületüket a szegedi GEMMA fejlesztő iskola növendékei, 32 halmozottan, súlyosan fogyatékos fiatal - közölte Péntek Imréné, az iskola intézményvezetője az MTI-vel.

A szakember felidézte, az egykori kollégium épületét a Szeged-Csanádi Egyházmegye által életre hívott széleskörű és egyedülálló összefogásnak köszönhetően vásárolhatta meg a Szivárvány Autizmus Egyesület, az intézmények fenntartója. Nyár elején, az épület átadásakor még úgy tervezték, hogy a tanév kezdetére csak a földszint felújítása készül el, de azóta olyan sok támogató jelentkezett, hogy az év végére az első és második emelet rekonstrukciója is befejeződhet - mondta el az igazgató. A fejlesztőiskola tevékenységét a földszinten kezdi el, majd ha az emeltek is elkészülnek, oda költöznek át, így lehetőség nyílik az intézmény szolgáltatásainak bővítésére. A jövő évtől a földszinten mozgásrehabilitáció, gyógytorna, gyógymasszázs, hidroterápia működik majd. A szolgáltatásokat nem csak az iskola diákjai vehetik majd igénybe, hanem a városból valamennyi gyermek, akinek szüksége van rá - tudatta Péntek Imréné. A Szivárvány Autizmus Egyesület 2010-ben szülők és szakemberek összefogásával alapította meg a GEMMA-t, hogy hiánypótló szolgáltatást nyújtson a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek oktatása és szociális nappali ellátása terén. Az intézményeknek egy 250 négyzetméteres egykori iskolaépület ad otthont, de az elmúlt években egyre kisebbnek bizonyult, ezért vált szükségessé a költözés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.