Egyetem

Folytatódik az egyetemi juhászképzés Debrecenben

Folytatódik az egyetemi juhászképzés Debrecenben

2015. szeptember 18., péntek
Folytatódik az egyetemi juhászképzés Debrecenben

A hazai juhágazatban tapasztalható tudáshiány pótlására tavaly első alkalommal indított juhászképzés az idén is folytatódik a Debreceni Egyetem (DE) mezőgazdaság-, élelmiszertudományi és környezetgazdálkodási karán - közölte az egyetem sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

Az idén tizenöten jelentkeztek a juhászképzésre, amely 17 év után indult újra tavaly: 2014-ben még három felsőoktatási intézmény, a debreceni, a kaposvári és a szegedi egyetem vállalta az ágazatban dolgozók oktatását, ebben az évben már kizárólag a Debreceni Egyetem indít ilyen kurzust - tájékoztatott

Komlósi István

, a kar dékánja. Az elméleti oktatás kiterjed a tartástechnológiára, az állategészségügyre, a tenyésztési- és nevelés-szaporítási ismeretekre, de a világ, illetve Európa juhtenyésztéséről is átfogó képet kapnak a hallgatók. Szeretnének külföldi szaktanácsadót is bevonni a képzésbe, amelynek időtartama a tavalyi 80-ról ebben az idén 96 órára emelkedik.

Hajduk Péter

, a Juh és Kecsketenyésztők Szövetségének ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy szövetségük 7200 juhtenyészetet tart nyilván az országban, az ágazatban mintegy 20-25 ezer ember dolgozik, ám a kellő szaktudás hiányzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.