Egyetem

Díjeső az SZTE-n: több mint kétszáz nyertest hirdettek + FOTÓK

Díjeső az SZTE-n: több mint kétszáz nyertest hirdettek + FOTÓK

2015. május 28., csütörtök
Díjeső az SZTE-n: több mint kétszáz nyertest hirdettek + FOTÓK
osztondij_dijatado04kf

Az SZTE több mint 200 hallgatója részesült elismerésben szerdán a Szegedi Tehetséggondozó Tanács által meghirdetett 2015-ös ösztöndíjak díjátadó ünnepségén. Idén 1202-en pályáztak 218 elismerésre, köztük az esélyegyenlőségi és vállalati ösztöndíjakra is.

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács – melynek elnöke

Badó Attila

jogászprofesszor, tagja többek között

Balogh Elemér

, volt alkotmánybíró,

Várkonyi Andrea

műsorvezető, riporter,

Lékó Péter

nemzetközi sakknagymester,

Járai Zsigmond

, korábbi jegybankelnök,

Sófi József

, a Sófi Alapítvány alapítója - számos módon törekszik a tehetséges hallgatók támogatására. E célból többek között a Szegedi Tudományegyetem, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pro Talantis Universitatis alapítvány és a hazai vállalkozások által nyújtott anyagi támogatásból több „Talent” ösztöndíjat hozott létre. Az ösztöndíj pályázatokat 2006 óta minden évben kiírják, évről-évre gyarapodik a díjak száma. Idén 218 elismerést osztottak ki, és növekszik a támogatások összege is – ebben az esztendőben közel 12 millió forinttal támogatják a díjazottakat. A BA/MA/osztatlan és Phd kategóriában odaítélt Év tehetsége díjat idén

Hancsákné Dudás Csilla

, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar mesterszakos vegyész hallgatója, illetve

Kovács Tamás

, az SZTE Bölcsészettudományi Kar Történettudományi Intézet Egyetemes Középkori Tanszék harmadéves doktorandusz hallgatója vehette át.

Az SZTE több mint 200 hallgatója részesült elismerésben szerdán a Szegedi Tehetséggondozó Tanács által meghirdetett 2015-ös ösztöndíjak díjátadó ünnepségén - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=541975

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.