Egyetem

Négy megyei iskola legjobbjai vetélkedtek az országos versenyért + FOTÓK

Négy megyei iskola legjobbjai vetélkedtek az országos versenyért + FOTÓK

2015. március 31., kedd
Négy megyei iskola legjobbjai vetélkedtek az országos versenyért + FOTÓK
solyom_utcai_iskola25_gs

Csongrád megyei sajátos nevelési igényű tanulók mérték össze tudásukat a komplex tanulmányi verseny helyi fordulóján. A legügyesebb csapat Székesfehérvárra utazhat az országos versenyre.

Az Országos Komplex Tanulmányi Verseny célja a tanulásban akadályozottak nevelését és oktatását ellátó iskolák 6. és 7. osztályos tanulóinak tehetséggondozása, pályaorientációjának segítése. A keddi megyei fordulón négy iskola legjobbjai mérték össze tudásukat: a négyfős csapatok Szentesről, Makóról, illetve Hódmezővásárhelyről kerültek ki a rendezvény helyszínét biztosító szegedi intézmény mellett. A gyógypedagógusok hat osztálytermet rendeztek be a matematika, történelem, természetismeret, földrajz, életvitel és magyar irodalom tantárgyaknak, amelyek közül a matematika feladatokat az indulóknak egyénileg kellett teljesíteniük.

Halászné Mándoki Anikótól

, a Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatójától megtudtuk, az első 30 perces és a további 20 perces fordulókra már hetek óta lelkesen készültek a diákok, hiszen a legjobb tanulók egyfajta kitüntetésként élik meg a részvételt. A szegedi intézmény egyébként szinte a kezdetek óta, vagyis már 40. alkalommal részt vesz a komplex tanulmányi versenyen, egyik csapatuk két évvel ezelőtt országos harmadik lett.

solyom_utcai_iskola03_gs

A diákok nemcsak szorgos tanulással készültek a megmérettetésre, a versenyen nem indulók egy-egy rövid zenés műsorral biztatták a csapatokat az ünnepélyes megnyitón.

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit

, a Csongrád megyei tankerület vezetője a megjelent szülőket és gyerekeket is arra biztatta, gazdagodjanak életre szóló élményekkel a mai napon. Úgy fogalmazott, a gyerekek legnagyobb kincse a a szívük és a szeretetük, a verseny során azonban a tudásuk sem hagyhatja őket cserben, hiszen Csongrád megye híres versenyszelleméről és ügyes diákjairól. A versenyt

Kothencz János

(Fidesz-L.É.T.) önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki azzal engedte útjára a fiatalokat: élvezzék a mai napot, tegyék széppé, s eredménytől függetlenül legyenek boldogok és büszkék magukra. A Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény az április 2-i autizmus világnap apropójából autizmusbarát iskola elismerést vehetett át.

Csongrád megyei sajátos nevelési igényű tanulók mérték össze tudásukat a komplex tanulmányi verseny helyi fordulóján - a...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.