Egyetem

Keresztúttal tisztelegtek Jézus szenvedéstörténete előtt + FOTÓK

Keresztúttal tisztelegtek Jézus szenvedéstörténete előtt + FOTÓK

2014. április 12., szombat
Keresztúttal tisztelegtek Jézus szenvedéstörténete előtt + FOTÓK
SZS20140411_keresztut_025

Tizenegyedik alkalommal emlékeztek meg a hívek Szegeden Jézus Krisztus kínhaláláról városi keresztúttal a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezésében. A közel ötórás zarándokmeneten a Messiás szenvedéstörténetének állomásairól elmélkedtek.

Nagyböjt idején, vagyis a húsvéti előkészületek időszakában minden katolikus templom hívei végigjárják a keresztutat, hogy felidézzék Jézus szenvedéstörténetét a halálos ítélet kimondásától a keresztre feszítésen át egészen a sírba tételig. Az imádságnak ezen formáját már az ókeresztények is gyakorolták, "Jézus szenvedései előtt tisztelegve Jeruzsálemben. A keresztút témája idén a misszió, Jézus passiójának átélése" - köszöntötte az egybegyűlteket

Serfőző Levente

katolikus egyetemi lelkész, majd közös imádsággal, vállukon a kereszttel elindultak a Dóm térről, érintve a belváros tizennégy pontját, stációját egészen az újszegedi Szent Erzsébet templomig. A többórás menetet a szegedi keresztúthoz csatlakozó plébániák elmélkedései szakították meg. Első állomásul a Dugonics tér szolgált, ott Pilátus halálra ítéli Jézust címmel olvastak fel néhány gondolatot az írásokból, majd a Klauzál téren más ifjúsági közösség ragadott szót, hogy Jézus vállára vett keresztjéről elmélkedjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.