Egyetem

Fekete Gizitől vehetik át Sófi-díjaikat a tehetségek

Fekete Gizitől vehetik át Sófi-díjaikat a tehetségek

2013. december 9., hétfő
Fekete Gizitől vehetik át Sófi-díjaikat a tehetségek

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven az egyetemi Hallgatói díjkiosztó ünnepség keretében adják át az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei különdíjait.

Az SZTE Tehetségpont keretében működő alapítvány a decemberi ünnepségre minden évben a szegedi kulturális élet egy kiválóságát kéri fel a díjak átadására. Idén Szabó Gábor, az SZTE rektora mellett Fekete Gizi, a Szegedi Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze köszönti majd a Sófi-alapítvány díjazottjait. A díjazottak palettája a szokott módon széles, találunk közöttük vegyészt, német-spanyol nyelvészt, az MR-képalkotás területén kutató medikust, közgazdász-politológus hallgatót, illetve művészhallgatókat is, mint a festőművész-palánta

Vinkó Leó

, akinek már Londonban is érdeklődnek a képei iránt, vagy Molnár Máriát, aki december 16-17-én Federico Conte olasz tangóharmonika-művésszel lép fel a Somogyi-könyvtárban és a mórahalmi Szent László templomban.

A díjazott hallgatók:

1.

Hancsákné Dudás Csilla

, az SZTE Sófi-alapítvány különdíjasa SZTE, Természettudományi és Informatikai Kar (TTIK) I. MSc vegyészhallgató Tudományos tevékenység helye: SZTE, TTIK Szerves Kémiai Tanszék Témavezető: Dr. Pálinkó István egyetemi docens 2.

Király András

, az SZTE Sófi-alapítvány különdíjasa SZTE, Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) VI. orvostanhallgató Tudományos tevékenység helye: SZTE, ÁOK Neurológiai Klinika Témavezető: Dr. Kincses Zsigmond Tamás egyetemi adjunktus 3.

Mátyus Ákos

, az SZTE Sófi-alapítvány különdíjasa SZTE, Gazdaságtudományi Kar (GTK) I. MA közgazdálkodás és közpolitika szakos hallgató Tudományos tevékenység helye: SZTE, GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete Témavezetők: Dr. Löffler Tibor Egyetemi docens, Dr. Kovács György Egyetemi docens 4.

Molnár Mária

, az SZTE Sófi-alapítvány kuratóriumi díjasa SZTE, Zeneművészeti Kar (ZMK) I. MA Énekművész hallgató Művészeti tevékenység helye: SZTE, ZMK Magánének Tanszék Témavezető: Újváriné Illés Mária adjunktus 5.

Rácz Anita

, az SZTE Sófi-alapítvány különdíjasa SZTE, Bölcsészettudományi Kar (BTK) II. MA német-spanyol tanár szakos hallgató Tudományos tevékenység helye: SZTE, BTK Német Nyelvészeti Tanszék Témavezető: Dr. Scheibl György egyetemi docens 6.

Vinkó Leó

, az SZTE Sófi-alapítvány különdíjasa SZTE, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (JGYPK) rajz szakos hallgató Művészeti tevékenység helye: SZTE, JGYPK Rajz és Művészettörténeti Tanszék Témavezető: Aranyi Sándor festőművész, főiskolai docens Az immár közel 13 éve munkálkodó SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány eddig 12 millió forint ösztöndíjjal jutalmazta az egyetem kiemelkedően tehetséges hallgatóit. Egyedülálló tevékenységével a magyar felsőoktatás egyik legrangosabb ösztöndíja lett, 2008-ban Kármán Tódor-díjjal ismerték el tevékenységét, valamint Sófi József, az alapítvány létrehozója a Szegedért Alapítvány Társadalmi-Állampolgári díját (2012), a Szegedi Tudományegyetemért Mecénás díjat (2007) és az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Mecénás díjat (2011) is átvehette már tehetséggondozó tevékenységéért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.