Egyetem

Keresik az ország legintelligensebb diákjait

Keresik az ország legintelligensebb diákjait

2013. szeptember 27., péntek
Keresik az ország legintelligensebb diákjait

Nagy Diák IQ-teszt címmel nagyszabású, háromfordulós intelligencia-versenyt hirdet a Diákhitel Központ, a megmérettetésre magyar középiskolások és egyetemisták jelentkezését várják november 10-ig.

A Diákhitel Központ háromfordulós versenyének legjobbjai az értékes nyeremények mellett tagjai lehetnek a legmagasabb intelligenciájú embereket tömörítő szervezetnek, a Mensa HungarIQának - adták hírül közleményben a szervezők. A háromfordulós megmérettetés első részeként a diákoknak egy online kitölthető, adaptív IQ-tesztet kell megoldaniuk. Azok a 17 és 24 év közötti fiatalok, akik 125 pont feletti eredményt érnek el, bejutnak a második fordulóba, amelyet Budapesten rendeznek meg november második felében. A december 5-i döntőbe már csak a rendkívül magas, teszteredményük alapján a legfelső egy százalékba tartozó, 130-as IQ-szinttel rendelkezők jutnak tovább, köztük sorsolják ki a játék két fődíját, egy-egy Apple iPad Minit. A Mensa nemzetközi egyesületnek több mint százezer tagja van a világ mintegy száz országában. Célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző, 120-as intelligenciaszint elérése a Mensa hivatalos tesztjeinek valamelyikén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.