Egyetem

Kávézzon a tudománnyal! - Járványmatek, sárkánycsont és beszélő sejtek

Kávézzon a tudománnyal! - Járványmatek, sárkánycsont és beszélő sejtek

2013. szeptember 16., hétfő
Kávézzon a tudománnyal! - Járványmatek, sárkánycsont és beszélő sejtek

Szeptemberben kezdetét veszi az SZTE Tehetségpont által szervezett tudománynépszerűsítő előadássorozat, a Science Café. Lézerek, a járványok matematikája, állati eredetű gyógyszerek és az ősmaradványok legendái – csak néhány kulcsszó az őszi félév tematikájából.

A Science Café keretében a Szegedi Tudományegyetem oktatói és doktoranduszhallgatói tarthatnak tudománynépszerűsítő előadásokat – a szervezők szeretnék előmozdítani a tudomány és a nagyközönség közötti társadalmi párbeszédet a közérthető formában előadott tudományos témák megvitatásán keresztül. Fontos célként fogalmazódott meg, hogy a laikusok számára is élvezhető, érdekfeszítő tudományos témákat válogassanak a „kávé mellé”. A tehetséggondozó program jellegéből következik, hogy az előadók között a fiatalabb oktatói generáció képviselőit is megtaláljuk, vagyis PhD-hallgatókat, a jövő potenciális kutatóit, oktatóit. A sorozat keretében, a november 21-i Science Café előadáson az SZTE Tehetségpont hat új vállalati ösztöndíját is átadja. A szervezet folyamatosan azon dolgozik, hogy a tehetséges szegedi hallgatók számára minél több ösztöndíjat biztosítson – ebben talált partnerre több cégben is, így a Givaudan, a Szegedi Vízmű, a Pick Szeged, a Ferroép, a Te-Di Trade, a Goodwill Pharma is ösztöndíjat alapított. A Tehetségpont egyúttal a hallgatók figyelmét is szeretné ráirányítani a Science Caféra, mely kreditért felvehető kurzus az egyetemisták tanrendjében. A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy az őszi szemeszterben több mint 130 hallgató vette fel óraként a Science Cafét, mely a tavaszi félévben is folytatódik majd. Az előadásoknak a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatoriuma és a Nagylabor ad helyet.

A Science Café őszi szemeszterének programja itt található!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.