Egyetem

Alma Mater hétvége az SZTE Sportközpontban + FOTÓK

Alma Mater hétvége az SZTE Sportközpontban + FOTÓK

2013. július 2., kedd
Alma Mater hétvége az SZTE Sportközpontban + FOTÓK
SZS20130623_szte_alma_mater_sportnap_002

A közelmúltban tartották a VIII. Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnapot a Hattyas sori komplexumban.

Zumba, falmászás, tenisz, röplabda, asztalitenisz, kispályás labdarúgás. Többek között ilyen sportok csábították el a felnőtteket a bográcsok mellől, amelyekben tizenkét lelkes és összetartó csapat finomabbnál finomabb pörköltjei rotyogtak a délelőtt folyamán. Az illatoknál csak az ízek voltak jobbak, sőt, kiderült az is, melyek voltak a legjobbak, hiszen a Kari Bográcsfőző verseny étkeit a 3 tagú zsűri pontozta és végül jutalmazta nyereményekkel, amelyet követően a főzők és a vendégek neki is láthattak a bográcsok kiürítéséhez. Kicsik és nagyok egyaránt lelkesen figyelték az Aura Segítő Kutya Alapítvány intelligens kutyáinak bemutatóját, az SZTE Mérnöki Kar MKLaren pneumobil csapatának száguldását, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány önkénteseinek tájékoztatóját és az SZTE EHÖK SE Cheerleaders szurkolólány csapatának produkcióját. A gyerekek már a bemelegítéskor lelkesen ugrándoztak Dj Laky ritmusos dallamaira, és csak fokozták a hangulatot a színes csúszdák, amelyeken némelyek akár az egész napot is szívesen eltöltötték volna. A csapatversenyeken óvodások és kisiskolások egyaránt kitettek magukért, majd hűsölhettek egyet az árnyas fák alatt a játszószőnyegen, a kreatív kézműves foglalkozáson, a Hanga Ági féle könyvbemutató legjobb nyári olvasmányai között, a papírszínházban, a Csiri-biri tornán vagy a „Csúszdára fel” rajzpályázat varázslatos alkotásait szemlélve. A kora délutáni órákban eredményhirdetés következett, ahol a versenyek résztvevői értékes jutalmakban részesültek. A gyerekek csillogó szemekkel, a felnőtt sportolók pedig elégedetten vették át jól megérdemelt nyereményeiket. A legtöbb főt számláló megmérettetés a már említett kari bográcsfőző verseny volt, amelynek eredményeit az alábbiakban ismertetjük.

A Kari Bográcsfőző Verseny eredményei:

I. helyezett: Az SZTE Védelmi Iroda „II.” csapata II. helyezett: A TTIK Genetikai Tanszék „Genetika” csapata III. helyezett: Az MGK „Vásárhelyi Betyárok” csapata MEGOSZTVA a BTK Vallástudományi Tanszék „Kóser Bogrács” csapatával Különdíj: Az ÁOK Biokémia Intézet „Citrát Főzőkör” csapata Közönségdíj: A GTK csapata

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.