Egyetem

A TIK fényei is kialudtak szombat este

A TIK fényei is kialudtak szombat este

2013. március 24., vasárnap
A TIK fényei is kialudtak szombat este

Szombat este fél kilenckor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ fényei is kialudtak - az intézmény a villanyfogyasztás mérséklése mellett színes programokkal csatlakozott a Föld Órája környezettudatos kezdeményezéshez.

Huszonnégy szegedi épület és szobor világítása aludt ki szombat este fél kilenckor: a sötétség leplébe nem műszaki hiba, hanem a Föld Órája nevű kezdeményezés miatt burkolózott a közterület egy része. Az eseménynek nem az az elsődleges célja, hogy világszinten mérhető legyen a megspórolt energia mértéke, hanem az, hogy minél többen gondolják át, hogy mit tudnának saját életvitelükben, környezetükben tenni azért, hogy minél kevesebb energiaforrást pazaroljanak el. Immár harmadszor csatlakozott a környezettudatos akcióhoz a József Attila Tanulmányi és Információs Központ épülete is, ahol az elsötétítés mellett színes programokkal várták az érdeklődőket: a sötétségben igen látványos tűzzsonglőr-bemutatót tekinthettek meg, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát hangsúlyozó játékot próbálhattak ki és csillagászati távcsőn is kémlelhetik az eget a TIK-hez kilátogatók. Egy "zöld kvízt" kitöltve a szerencsésebbek az épület tetejére is feljuthattak, ahonnan festői szépségű látvány nyílt a városra, a fényszennyezés csökkenésével pedig a felhők közül kikandikáló csillagokban is gyönyörködhettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.