Egyetem

Lezárult a kerettantervek társadalmi vitája

Lezárult a kerettantervek társadalmi vitája

2012. október 29., hétfő
Lezárult a kerettantervek társadalmi vitája

Lezárult a múlt héten a jövő tanévtől alkalmazandó kerettantervek társadalmi vitája, az észrevételek alapján a legkritikusabb terület az informatikaoktatásé - írta a Magyar Hírlap hétfői számában.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnél (OFI) a lapot úgy tájékoztatták, hogy a rendelettervezethez csaknem száz érdemi hozzászólás, módosítási javaslat érkezett, amelyek nagyobb része a konkrét kerettantervi tartalmakra vonatkozott. A Magyar Hírlap úgy tudja, az észrevételek alapján az informatikaoktatás a legkritikusabb terület, és felidézi: korábban az Informatika és Számítástechnikai Tanárok Egyesülete sérelmezte a tantárgy óraszámának tervezett csökkentését. Az OFI szakemberei a következő napokban dolgozzák ki a kerettantervi rendelet végleges verzióját. Az iskolák a miniszteri rendelet formájában kihirdetett kerettantervek alapján készíthetik el helyi tantervüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.