Egyetem

AIESEC Nemzetközi Nyári Tábor Szegeden

AIESEC Nemzetközi Nyári Tábor Szegeden

2012. május 24., csütörtök
AIESEC Nemzetközi Nyári Tábor Szegeden

A Summer For Youth nyári tábor lehetőséget kínál a középiskolás diákok számára, hogy angoltudásuk fejlesztése, szókincsük bővítése mellett nagymértékben fejlődjön a kommunikációs képességük, valamint megismerjenek más, érdekes kultúrákat, a világ különböző tájairól érkező gyakornokok segítségével.

A tábor legfőbb célja, hogy a fiatalok átlássák az őket körülvevő világ problémáit, valamint tisztában legyenek a lehetőségeikkel, képességeikkel, és tudatosan építhessenek ezekre a jövőben. Ennek érdekében a tábor alatt nagy hangsúlyt fektetnek az önismereti, szociális, kulturális, illetve karriertervezéssel kapcsolatos kérdésekre. A külföldi gyakornokok segítségével összeállított programok során a gyakornokok prezentációkat és beszélgetéseket tartanak, melyek alkalmával bemutatják saját kultúrájukat, gondolkodásukat, így a diákok úgy érezhetik, mintha ők maguk is külföldön lennének. A tábor végig angol nyelven folyik, amelynek köszönhetően a középiskolások nyelvtudása rövid idő alatt nagyon sokat fejlődhet, így a tábor végére gördülékenyen tudnak angolul kommunikálni egymással és a gyakornokokkal is. Az angol gyakorlása mellett intenzíven tudják fejleszteni beszédkészségeiket, hiszen magabiztos szóbeli kommunikációra hatalmas szükség van a mai világban, legyen szó akár egy órai prezentációról, felelésről vagy az érettségi tétel elmondásáról. A Summer for Youth program keretében a gyerekek számára lehetőség nyílik kommunikációs félelmeik leküzdésére, és ötleteik mások előtti prezentálására. Fontos, hogy a fiatal diákok minél hamarabb felismerjék, hogy mik az erősségeik és gyengeségeik, és ezekre hogyan építhetnek a jövőben. Akár a későbbi iskolaválasztásnál is nagyon hasznos, ha megismerik a diákok saját magukat, és így könnyebben tudnak dönteni arról, milyen pályán szeretnék folytatni tanulmányaikat, amiben nagy segítséget nyújtanak számukra a karriertervezéssel kapcsolatos tanácsaink. A tábor garantálja, hogy a diákok nem fognak egész nap a számítógép előtt ülni, hanem olyan tudásra tesznek szert, amely segítségével könnyebben fognak boldogulni, mind a munkaerőpiacon, mind pedig személyes kapcsolataikban. Bővebb információk a

szeged.aiesec.hu

oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.