Egyetem

Mocorgás és buli – Trapp Napot tartottak a Topolyán + FOTÓK

Mocorgás és buli – Trapp Napot tartottak a Topolyán + FOTÓK

2012. április 26., csütörtök
Mocorgás és buli – Trapp Napot tartottak a Topolyán + FOTÓK

Az SZTE JGYPK sporttudományi intézetének életében mindig is kiemelt helyet foglalt el a Trapp Nap, ami évtizedes hagyományra tekint vissza, és egy sportosan, mocorgósan szórakoztató, vidám napot jelent sok-sok játékkal és neves vendégekkel.

A sportnap gerincét minden évben a csapatverseny adja, ahol most nyolc galeri mérte össze tudását, akik délelőtt és délután játékos vetélkedők, ötletes feladatok során gyűjthettek pontokat. Az eseményt hivatalosan

Győri Ferenc

, megbízott intézetvezető nyitotta meg, majd ez a nap is, ahogy miden mozgás, egy bemelegítéssel kezdődött. A védnök szerepét a Pick két kézilabdása,

Budai Dániel

és

Czina József

vállalta el, akik röviden meséltek a kézilabdáról s Szeged kedvenc csapatáról is. A versenyző nyolc csapatot a testnevelés szakosok 1-3. és a mesterévfolyama, a rekreációsok 1-3. évfolyama, a sportkommunikátorok, illetve az óvodapedagógusok és tanítóképzősök vegyes együttese alkották. Nagy sikert arattak a hagyományos csapatversenyek és játékok. Különös nagy csatát láthattak az érdeklődők a Topolya sori csarnokban a testnevelők és a rekreációsok első évfolyamának kötélhúzásakor, ahol perceken keresztül nem mozdult a kötél, végül a tesisek izmai fáradtak el hamarabb, majd felhangzott a „csak a reki, csak a reki!” rigmus egy körtánc kíséretében.

A vidám napon a fiatalok – ahogy minden évben – idén is felavatták az első évfolyamot, volt tánc, önvédelmi bemutató és tanárparódia is. Idén az olimpiai bajnok kenu kettes Pulai Imre és Novák Ferenc mesteredzőjének, az SZTE PhD-hallgatójának, Szabó Attilának és a Fitt World vezetőjének, Gajda Zoltánnak a jóvoltából kiváló tanulókat is díjaztak: Tóth-Baranyi Tamara, Sauermann Nóra, Barna Lilla, Bodnár Ádám, Almási Gyula, Molcsányi Petra, Kiss Gergely örülhettek a kupáknak. A viadalt a testnevelők 2. évfolyama nyerte, a második helyen a mesterképzés végzett, míg a képzeletbeli bronzérmeket a rekreációsok 2. évfolyama közt osztották ki. A csapatok a harmadik félidőt már egy tesis buli keretében, egészen más környezetben vívták meg egy Tisza-parti szórakozóhelyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.