Egyetem

Új pályázat a Csongrád megyei iskolákban

Új pályázat a Csongrád megyei iskolákban

2012. március 30., péntek
Új pályázat a Csongrád megyei iskolákban

Új pályázatot írnak ki egyes megyei intézményfenntartó központok kezelésében lévő közoktatási intézmények vezetői feladataira - írja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtóközleménye.

2012. április 15-ei határidővel új pályázatot írnak ki egyes megyei intézményfenntartó központok a fenntartásukban működő közoktatási intézmények vezetői feladataira. A kiírás azokra az intézményekre vonatkozik, amelyeknél a 2012. március 31-én lezáruló pályázati kiírás nem volt eredményes. Az új pályázati kiírás hamarosan megjelenik a Nemzeti Közigazgatási Intézet honlapján. A korábbi pályázat eredménytelenül zárult Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Pest, Somogy, Szabolcs- Szatmár-Bereg, valamint Zala megyében. Mivel a megyei közgyűlésektől a MIK-ekhez került, közoktatással foglalkozó intézmények vezetői megbízatásai a törvény értelmében 2012. március 31-én megszűnnek, az új pályázati kiírás eredményes befejezéséig, de legfeljebb 2012. július 31-éig a közalkalmazotti törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet értelmében ezeknek az intézményeknek a vezetésével megbízható az is, akinek az intézmény vezetésére szóló magasabb vezetői megbízása 2012. március 31-én lejárt, vagy a nevelőtestület adott intézménynek megfelelő képzettséggel rendelkező tagja. Az erről szóló, ma megjelenő Kormányrendelet arról is rendelkezik, hogy a megyei intézményfenntartó központ által fenntartásra átvett intézmények közül az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervként működő szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények 2012. április 1-jétől önállóan működő költségvetési szervekké alakulnak át, gazdálkodásukkal összefüggő feladataikat a megyei intézményfenntartó központ veszi át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.