Egyetem

Nyílt napot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen

Nyílt napot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen

2011. november 22., kedd
Nyílt napot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen

A felvételit tervező fiatalok, a végzős és a 11. osztályos középiskolások, valamint tanáraik, szüleik számára rendez nyílt napot csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Az egyetem tizenkét kara több mint kétszáz szakon nyújt lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton; a nyílt napon a képzési kínálat mellett a hallgatói élet mindennapjairól is képet kaphatnak az érdeklődők. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban csütörtökön kora délelőtt

Szabó Gábor

akadémikus, az SZTE rektora és

Dobi János

, az egyetem Ságvári gyakorló gimnáziumának igazgatója nyitja meg a programsorozatot. Az impozáns épület átriumában rendezendő képzési kiállításon a tizenkét kar, valamint a kollégiumok, a hallgatói önkormányzat, a szabadidős csoportok képviselőit egész nap kérdezhetik az egyetemi felvételit tervező fiatalok. A központ négy termében külön-külön is bemutatkoznak az egyetem karai: ezeken az előadásokon részletesen ismertetik a különböző szakokat, a képzési kínálatot, a megszerzett diplomához kötődő elhelyezkedési lehetőségeket. Az egyetemi felvételiről a kora délután kezdődő előadáson kapnak friss információkat a továbbtanulást tervező fiatalok, tanáraik és szüleik. Egész nap működik a "karrierjósda", és pályaválasztási tanácsadás, számos interaktív program is színesítik az SZTE nyílt napjának programját. A regisztrált résztvevők között ajándékokat sorsolnak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.