Egyetem

Biotechnológiák az Energia Szabadegyetemen

Biotechnológiák az Energia Szabadegyetemen

2011. november 14., hétfő
Biotechnológiák az Energia Szabadegyetemen

"A biohidrogén és biogáz biotechnológiája" címet kapta az SZTE TTIK Energia Szabadegyetem keretében megrendezett újabb előadás, melyet november 18-án hallgathatunk meg.

Biohidrogénekkel és biogázokkal foglalkozik következő előadásán az SZTE TTIK Energia Szabadegyetem. Az általános bevezetőben arra a kérdésre keresik a választ, hogy egyáltalán miért van szükség ezekre a biológiai eredetű energiahordozókra. A biológiai hidrogéntermelési stratégiákat példákon keresztül mutatják be, az algák és fotoszintetizáló baktériumok sajátságainak figyelembevételével működő rendszereket lehet megismerni. Saját, több évtizedes kutatási eredményeik néhány lényeges elemét is megismerhetjük. Szóba kerül a sötét fermentáció segítségével megvalósítható biohidrogén előállítással is. A biogáz termelés biotechnológiai alapjainak bemutatása után a különböző alapanyagokból megvalósítható technológiák sajátosságait vizsgálják meg, a saját kutatási eredményeiket is bemutatva. Végül a világban elterjedt biogáz technológia hazai fejlődésének gátjait mutatják majd be. Az előadást

Kovács Kornél

, az SZTE Biotechnológiai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára tartja november 18-án, fél háromtól az SZTE Béke épületében (Rerrich Béla tér).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.