Egyetem

Belgyógyászati előadásokkal nyitott a Szent-Györgyi Napok + FOTÓK, HANG

Belgyógyászati előadásokkal nyitott a Szent-Györgyi Napok + FOTÓK, HANG

2011. november 15., kedd
Belgyógyászati előadásokkal nyitott a Szent-Györgyi Napok + FOTÓK, HANG

Belgyógyászati és reumatológiai tanfolyamokkal nyílt meg a XVIII. Szent-Györgyi Napok az SZTE ÁOK Központi Oktatási Épületének tantermében. Az ötnapos rendezvény az ország minden pontjából vonzotta az érdeklődőket.

Immáron 18. alkalommal rendezi meg az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ és az Általános Orvostudományi Kar a szakmai előadások, tudományos továbbképzések tucatjait felvonultató Szent-Györgyi Napokat. A Nobel- és Kossuth-díjas magyar orvosról elnevezett esemény öt napon keresztül ad szakmai tanfolyamokat különböző témák köré csoportosítva. Kedden belgyógyászati és reumatológiai előadásokkal indult a rendezvény, majd szombatig számos, egészségügyet érintő téma kerül terítékre. "Óriási az érdeklődés a rendezvény iránt, az ország minden részéből érkeztek kollégák. Ez jelenleg 250 résztvevőt jelent, a csütörtöki napon pedig további 80 családorvos csatlakozik majd hozzánk" - árulta el portálunknak

Wittmann Tibor

professzor, az SZTE Általános Orvostudományi Kar I. Belgyógyászati Klinikájának igazgatója. "A belgyógyászat minden fontosabb területe terítékre kerül, minden fontos újítás szerepelni fog az előadásokba. A mai napon a kardiológiával kezdtük, utána a hematológiával foglalkoznak, majd késő délután a vesebetegségek témaköréről fogunk szólni. Holnap a magas vérnyomás, illetve a cukorbetegség lesz a két fő téma" - mondta Wittmann Tibor. A pénteki nap során "A díjátadás is egy hagyományos, szép eseménye a Szent-Györgyi Napoknak. Részben

Szent-Györgyi Albert

munkásságát is megtiszteljük vele, ami jövőre különösen aktuálissá válik: Nobel-díjának 75. évfordulóját ünnepeljük 2012-ben, erre az eseményre külön egy négynapos, komoly nemzetközi szaktekintélyeket felvonultató tudományos konferenciával is megemlékezünk majd. Eddig már több, mint tíz Nobel-díjjal kitüntetett tudós jelentkezett a konferenciára" - árulta el a professzor.

Hallgassa meg Wittmann Tibor professzor, az SZTE Általános Orvostudományi Kar I. Belgyógyászati Klinikájának igazgatójával készült hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.