Egyetem

Atomenergiáról a Szabadegyetemen

Atomenergiáról a Szabadegyetemen

2011. október 17., hétfő
Atomenergiáról a Szabadegyetemen

Október 21-én, pénteken 14.30-tól az SZTE Energia Szabadegyetem keretében Aszódi Attila, a BME Nukleáris Technikai Intézet igazgatója tart előadást "Az atomenergia jelene és jövője" címmel.

Az 1986-os csernobili balesetet követően kb. 20 évnek kellett eltelnie, hogy az atomenergiáról újra higgadtan és nyíltan lehessen beszélni mint a villamosenergia-termelés egyik fontos eszközéről. Másfél hónappal a 25 éves csernobili évforduló előtt újabb atomerőmű baleset történt, ami rendkívüli módon magára vonta a sajtó és a közvélemény figyelmét. Az előadás röviden összefoglalja, hogy miért következett be a japán fukusimai atomerőmű balesete, az milyen környezeti és (energia)politikai következményekkel járt, és hogyan befolyásolhatja mindez az atomenergia jövőjét. Az atomenergia felhasználásáról, biztonságáról és fenntarthatóságáról szól az Energia Szabadegyetem következő, október 21-i napja. Aszódi Attila, a BME Nukleáris Technikai Intézet igazgatója tart előadást erről a témáról 14.30-tól a Béke épület Kiss Árpád tantermében (Rerrich tér).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.