Egyetem

Áldást kértek a Fénysugár óvoda nagycsaládjára + FOTÓK

Áldást kértek a Fénysugár óvoda nagycsaládjára + FOTÓK

2011. október 8., szombat
Áldást kértek a Fénysugár óvoda nagycsaládjára + FOTÓK
A családokat is ünnepelték a Hóbiárt basa utcai Fénysugár Katolikus Óvodában szombaton, mikor a közelmúltban felújított épületet és annak "használóit" megáldották, valamint családi napra várták az óvodához tartozókat. A katolikus püspöki kar 2011-et a Család Évévé nyilvánította, ehhez kapcsolódóan az óvoda hagyományos családi rendezvényét egész napossá bővítették. Ezt az intézményt már az itt dolgozók munkája megáldotta - vélte a dolgozóknak szentmisét celebráló Kiss-Rigó László megyés püspök. Két óvodáról van szó a Fénysugár Katolikus Óvoda révén, az egyik az Avar utcán működik, a másik pedig a Hóbiárt basa utcán, előbbi a Rókusi, utóbbi a Felsővárosi templommal tartja a kapcsolatot, ezért Kretovics László atya, a Rókusi, és Artur Prenkiewicz atya, a Felsővárosi templom plébánosa is részt vett az őszies, ám napos időt ígérő családi napon.

Szeretettel melegen tartva

"A Mennyei Atya megteremtette ezt a szép világot, nekünk kell megóvnunk, szeretetünkkel melegen tartanunk" - köszöntötte a megjelent szülőket és gyerekeket Katona Zsoltné, az intézmény igazgatója. Mint mondta, szeretnék, ha még jobban összekapcsolná a sok szép élmény a jelenlevőket. "Urunk, oltalmazd ennek az óvodának a nagycsaládját, amely teljes szívvel rád kíván hagyatkozni... Benned hisz, benned remél, és Szent Lelked erejére számít életének vándorútján" - hangzott az áldásban. "Nem épületet, nem követ, nem evilági külső dolgokat áldunk meg, hanem az embert, az ember szívét segítjük Istenhez az imádsággal" - mondta a szenteléskor Kretovics László. Hangsúlyozta: az áldás természetfeletti jókívánság, most az óvoda nagycsaládjának, mindazoknak, akiknek valamilyen köze van a közösséghez. Különös időszerűséget adott az eseménynek, hogy szombaton tartották a Magyarok Nagyasszonyának ünnepét. "Magyar népünk sohasem Szűz Mária nélkül járta útját" - tette hozzá a plébános.

Újjávarázsolt óvoda

Az óvoda 2007 óta működik egyházi intézményként Fénysugár Katolikus Óvoda néven. Minden év őszén, mikor már az új kisgyermekek befogadása megtörtént, programokat szoktak szervezni a szülőknek mind a két óvodában. "Tegnap került sor a szüreti mulatságra, most pedig az Őszanyó műsorát bővítettük ki a Család Évének alkalmából. Nagyon szeretnek ilyenkor a családok egymással találkozni, a gyermekeknek is nagy élmény. Ekkor mondunk hálát a Mennyei Atyának a teremtett világunkért, a sok szépségért, amit kaptunk tőle. Az intézményt minden évben megáldja a plébános, ebben az évben a Szent Margit kápolnát szentelte meg a püspök úr, az óvoda és a közösség megáldására azért is került sor, mert évek óta sokat szépül az óvoda, a fenntartó nagyon sok támogatást ad, és szinte újjávarázsolta ezt az épületet, amit az itt dolgozók hite, szeretete tölt meg" - fogalmazott az óvoda vezetője. A gyermekműsor után Szilágyi Lajosné népdalénekest hallhatták a jelenlévők citerakísérettel. A gyerekeket többek között "Színház az egész ovi, és szerepet kap benne minden ovis" című játék, valamint kézműves foglalkozás is várta, míg a szülők önismereti, illetve közösségépítő tréningen vehettek részt. Volt nagycsaládos szülők beszélgetése is, szó volt az óvó nénik gyermekneveléshez nyújtott segítségéről is, úgy mint hitre nevelés, gyermekirodalom-ajánlás, képességfejlesztés, időbeosztás és nevelési kérdések. A nagytestvéreknek, kamaszoknak többek között ping-pongozási lehetőséget, illetve ügyességi játékokat kínáltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.