Egyetem

Gólyák buliznak a Sziksósfürdőn + FOTÓK

Gólyák buliznak a Sziksósfürdőn + FOTÓK

2011. szeptember 2., péntek
Gólyák buliznak a Sziksósfürdőn + FOTÓK

Összegyetemi gólyabál fodrozza a sziksóstói fürdő vízfelületét: három napig buliznak a legifjabb egyetemi polgárok a medencék mellett. Csütörtöktől szombatig szól a zene, porzik a tánc. A zárónapon a Kiscsillag zenekar a sztárvendég.

A főszervező SZTE EHÖK mintegy 1000 gólyára számít – tudtuk meg péntek délelőtt a helyszínen

Ament Balázstól,

a hallgatói önkormányzat alelnökétől. Eddig a szervezőkkel közel 400-500-an verték fel sátraikat, foglalták el szállásaikat a helyszínen, de a hétvégére érkezhetnek még egyszer ennyien. „Azokban az időkben, amikor még több, kisebb felsőoktatási intézmény működött Szegeden, természetes volt, hogy a különböző karok hallgatói együtt jártak különböző rendezvényekre, a TTK-soknak, bölcsészeknek, jogászoknak számos lehetőségük volt arra, hogy megismerjék egymást, beszélgessenek, életre szóló barátságokat kössenek. Ma már, amikor az oktatás 12 karon több tízezres hallgatói létszámmal folyik a Szegedi Tudományegyetemen, jóval kevesebb lehetőségük van a hallgatóknak minderre. Az összegyetemi gólyatáborban az elsőévesek még azelőtt megismerhetik egymást, hogy ki-ki elkezdené a tanulást a saját karán, szakján” – foglalta össze a SZTE Gólyatábor jelentőségét

Szabó Gábor

rektor – aki maga nyitotta meg a rendezvényt – a szegedi egyetem honlapján.

Szeged a diákfészek

Az esti bulik mellett napközben a pihenést játékos, sportos és vízi vetélkedők színesítik. Az esti óráktól hajnalig több sátorban szól majd a zene különböző stílusokban. „Ma reggel fél ötkor értünk haza… mi már csak így hívjuk a sátrunkat” – mondta nevetve két csinos elsős lány portálunknak. Mindketten Karcagról érkeztek Szegedre.

Chrappán Renáta

testnevelő-edzőnek tanul majd,

Szabó Blanka

pedig a TTK környezettan alapszakra jelentkezett, mint mondta ő egy igazi biológus „fan”, aktív környezetvédő és vegetáriánus, igaz halat azt eszik, ki is látogat barátnőjével a halászléfesztiválra. Renáta kosárlabdázott Karcagon, ezért választotta a tesi szakot. Az egyetem színvonala mellett azért is választották Szegedet, mert ez egy igazi diákváros, diákfészek, ahol otthonosan mozoghatnak még a gólyák is. A rendezvény webcíme: www.golyatabor.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.