Egyetem

Főzés és filmforgatás az SZTE táborában

Főzés és filmforgatás az SZTE táborában

2011. augusztus 19., péntek
Főzés és filmforgatás az SZTE táborában

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja nyári tábort szervez az egyetem hallgatói számára, melyben az egyetemisták kompetenciáikat és önismeretüket fejleszthetik egy nyolcnapos intenzív tréning-sorozat keretében, különböző csapatépítő játékokkal, készségfejlesztő gyakorlatokkal, közös programokkal egybekötve. Az egyedülálló kezdeményezés a TÁMOP 4.1.1-08/1-2009-0015 projekt keretében valósul meg.

A tábor első napján előadást tart

Badó Attila

, a Tehetségpont vezetője. Ismerteti az egyetem tehetséggondozó tevékenységeit, és beszél a hallgatók által igénybe vehető különböző szolgáltatásokról. Ezt követően a táborozók közös főzéssel ismerkednek egymással. A folytatásban minden napra két, különböző tematikájú intenzív programmal várják a hallgatókat, így többek között: hatékony kommunikáció, autogén stresszkezelés, személyiségfejlesztés és önismeret, vezetői szerepek. A tréningek tematikákhoz kapcsolódnak a különböző képességfelmérő tesztek is, melyet számítógépes szoftver használatával végezhetnek a táborozók. A tesztekkel a hallgatók feltérképezhetik saját képességeiket, kompetenciáikat, azonosíthatják azokat a területeket, melyeken továbbfejlődhetnek. A programba egy sportnapot is beiktattak a szervezők, mely a kikapcsolódás mellett a szociális kompetenciák fejlesztését szolgálja – közösségépítő csapatversenyekkel. A multimédiás napon 5-6 fős csapatokban egy-egy rövid digitális filmet forgatnak a hallgatók, majd bemutatják a csoportnak, és kritikus értékelést készítenek saját és egymás műveiről. A program célja játékosan, szórakoztató környezetben fejleszteni a hallgatók konszenzusteremtési és szociális készségeit. A SZTEhetség tábort az Öthalmi úti kollégiumban tartják 2011. augusztus 24-től augusztus 31-ig. További információ:

Szarvas Kata

koordinátor 70/ 377 1044

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.