Egyetem

Hamarosan egymillió mobilnetező lesz Magyarországon

Hamarosan egymillió mobilnetező lesz Magyarországon

2011. január 11., kedd
Hamarosan egymillió mobilnetező lesz Magyarországon

A laptopok, táblagépek és okostelefonok népszerűségek következtében megváltoznak az internetezési szokások, és egyre többen böngészik a világhálót menet közben – tette közzé az index.hu.

Magyarországon hamarosan egymillió aktív mobilinternetező lesz, és ha hihetünk az Ericsson jóslatának, akkor globális szinten csak minden ezredik mobilnetező lesz magyar. A svéd távközlési gyártó keddi közleménye szerint 2010-ben a mobil szélessávú előfizetések száma meghaladta a félmilliárdot, ami 2011 vége előtt meg fog duplázódni, majd 2015-re eléri a 3,8 milliárdot. 2011-ben a legtöbb előfizető - körülbelül 400 millió - várhatóan az ázsiai-csendes-óceáni térségben lesz, ezt követi Észak-Amerika és Nyugat-Európa, mindkettő több mint 200-200 millió előfizetéssel. A mobil szélessáv elfogadottsága felgyorsult, mert a legújabb mobiltelefonok hatalmas színes kijelzőjén is kényelmesen lehet böngészni a világhálót. Emellett megjelentek a táblagépek is, amelyek hosszabb távon átvehetik a nyomtatott sajtótermékek szerepét.

Forrás:

index.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.