Egyetem

A végéhez ért a Szemünk Fénye Program

A végéhez ért a Szemünk Fénye Program

2010. október 1., péntek
A végéhez ért a Szemünk Fénye Program

A végéhez ért a Szemünk Fénye Program megvalósítása négy megyei fenntartású iskolában, ahol a világítást korszerűsítették. A fejlesztést Csongrádon a Batsányi-gimnáziumban és a Bársony-szakközépiskolában, Makón a Galambban és Szentesen a Zsoldosban hajtották végre. A négyből három intézményben végeztek a munkákkal, Makón teljesen hétfőn fejezik be azokat.

A megadott határidő előtt 2 héttel végzett a munkálatokkal a kivitelező a gimnáziumban – mondta el az épületbejáráson

Kőrösi Tibor

, a Csongrádi Oktatási Központ Igazgatója. Hozzátette: ezzel a fejlesztéssel jelentősen javultak a tanulók körülményei az iskolában. Az igazgató arról is beszélt, hogy tekintve a beruházás finanszírozási feltételeit, követendő példának tartja a Szemünk Fénye Programot a városban is, függetlenül attól, hogy ezt annak jelenlegi vezetése nem tartja jó ötletnek. A világítástechnikai szempontból megújult termeket közösen tekintette meg a Batsányi János Gimnáziumban

Sándor Attila

, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke,

Pap Gabriella

és

Gyovai Gáspár

megyei képviselők. A fejlesztés kapcsán Gyovai Gáspár azt emelte ki, hogy egy megtérülő beruházás valósult meg, hiszen nemcsak energiatakarékos, hanem kevesebb üzemeltetési és karbantartási költséget is igényel ezentúl a világítási rendszer működtetése. Hozzátette: környezetkímélő ez a megoldás, valamint a diákok és a tanárok is jobb fényviszonyok, egészségesebb körülmények között töltik a mindennapjaikat. A Csongrád Megyei Önkormányzat által fenntartott intézmények mindegyikének korszerűsítése 400 millió forintba kerülne. A fejlesztést egyelőre a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban és a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskolában, valamint a makói Galamb József Szakképző Iskolában és a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskolában végezték el. A beruházás 62,5 millió forintba került a fenntartónak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.