Egyetem

Tízéves a Hungarológiai Nyári Egyetem

Tízéves a Hungarológiai Nyári Egyetem

2010. július 14., szerda
Tízéves a Hungarológiai Nyári Egyetem

Az SZTE Hungarológia és Közép-Európa Tanulmányok Központja Szőnyi György Endre professzor vezetésével 2010 nyarán tizedik alkalommal rendezi meg hungarológiai nyári egyetemét.

A központ célja kettős: egyrészt a magyar nyelvet, történelmet és kultúrát közvetíti külföldiek számára, másrészt magyar egyetemi hallgatókat képez arra, hogy ezt szakszerűen műveljék. A központ egész éves és nyári programjaiban külföldi és magyar hallgatók az országban egyedi módon tanulnak együtt, teljes integrációban. A sikeres akkreditáció után 2010 szeptemberétől a központ indíthatja Magyarország első angol nyelvű, hungarológiai mesterképzését. Immár tizedik éve rendezik meg a nyári egyetemet, melyre általában 40-50 diák érkezik, többek között a Magyar Ösztöndíj Bizottság és az európai Erasmus-programok támogatásával. A négyhetes intenzív magyar nyelvtanulást angol nyelvű szakelőadások, változatos kulturális programok és kirándulások egészítik ki. Idén első ízben – a Balassi Intézet támogatásával – egy hétnapos szuperintenzív programra is sor kerül, amelynek témája a vizuális kultúra Magyarországon. A program oktatási helyszíne a Hungarológia Központ az SZTE Irinyi épületében, időtartama: július 26 – augusztus 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.