Egyetem

Országos gyűjtés a katolikus iskolák javára

Országos gyűjtés a katolikus iskolák javára

2010. február 27., szombat
Országos gyűjtés a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február utolsó vasárnapján – idén 28-án. Az országos adakozás az évek óta nehéz helyzetben lévő 182 oktatási-nevelési intézmény 343 tagintézményének komoly segítséget jelent abban, hogy feladataikat ellássák. Egy évvel ezelőtt közel 76 millió forintot ajánlottak fel a hívek a magyarországi katolikus iskoláknak - tájékoztat a MKPK közleménye.

A teljes magyar közoktatáson belül a katolikus intézmények aránya csaknem 4 százalék. Ebben a tanévben 76 óvodát, 112 általános iskolát, 58 gimnáziumot, 16 szakiskolát, 17 szakközépiskolát, 50 kollégiumot és 14 alapfokú művészetoktatási iskolát tart fönn a 14 egyházmegye, 25 szerzetesrend és négy felsőoktatási intézmény. A katolikus oktatási rendszer több intézménye nyújt speciális képzést: mintegy 3133 tanuló kap sajátos nevelési igényű vagy gyógypedagógiai képzést, 1749-en tanulnak nemzetiségi, 1094-en kisebbségi oktatást nyújtó katolikus intézményben. A katolikus egyház összesen 67 371 fiatal oktatását látja el, a pedagógusok száma 5995, közülük 195 a szerzetes, illetve paptanár - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.