Egyetem

Befejeződött a szegedi Vedres István Építőipari Szakközépiskola felújítása

Befejeződött a szegedi Vedres István Építőipari Szakközépiskola felújítása

2008. szeptember 11., csütörtök
Befejeződött a szegedi Vedres István Építőipari Szakközépiskola felújítása

Mintegy 740 millió forintba került a szegedi Vedres István Építőipari Szakközépiskola 112 esztendős épületének rekonstrukciója és bővítése - közölte Botka László polgármester a beruházás ünnepélyes átadásán szerdán.

A szegedi önkormányzat törekszik arra, hogy a város iskoláiban biztosítsa a megfelelő infrastruktúrát, ezért idén több mint kétmilliárd forintot fordít 54 oktatási intézményének rekonstrukciójára - mondta a politikus. Elhangzott: a belvárosban található műemlék épület felújítását 2006 nyarán kezdte el a Délépítő Zrt., a beruházást a következő tavaszon azonban megszakította a cég felszámolása. Az újabb közbeszerzési eljárást a Ferroép Zrt. nyerte el, amely 2007 őszétől folytathatta a 4400 négyzetméteres épület felújítását, valamint több mint 1800 négyzetméteres új épületrész kivitelezését. A mintegy ötszáz diákot oktató iskolában a homlokzat felújításán és az épület belső rehabilitációján túl új közösségi tereket is létrehoztak. Épült egy üvegtetővel fedett háromszintes zsibongó, a tetőtérben pedig számítógépes kabineteket, tantermeket és egy új könyvtárat alakítottak ki. Megújult az iskola adatátviteli- és energetikai hálózata, a szellőzési és világítási rendszer és elkészült egy mozgáskorlátozottak által kerekesszékkel is használható lift is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.