Egészség

Pótolják az elmaradt szúnyoggyérítést

Pótolják az elmaradt szúnyoggyérítést

2023. június 26., hétfő
Pótolják az elmaradt szúnyoggyérítést

Ismét országszerte folytatódik a szúnyoggyérítés, Csongrád-Csanád vármegyében a múlt héten a viharok miatt elmaradt gyérítést pótolják - számolt be róla az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-nek.

Budapest mellett, összesen 75 ezer hektáron, Bács-Kiskun, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyéket érinti a gyérítés - tartalmazza a közlemény.

A Duna, a Bodrog, a Hernád és a Dráva mentén, Sopron környékén és Vas vármegye több településén is írtják a szúnyogokat. Csongrád-Csanád vármegyében pedig a múlt hétre tervezett, de a viharok miatt elmaradtmunkát pótolják.

A tájékoztatás szerint az esős, viharos időjárás kifejezetten kedvez a csípőszúnyogok szaporodásának. Ezért olyan térségekben is nagy számban jelentek meg a vérszívók, ahol csak ritkán fordul elő komolyabb "szúnyogártalom". A kifejlett szúnyogok elleni védekezést platós autókra szerelt permetezőgépekkel végzik a települések belterületén az esti és éjszakai órákban; a méhekre és más, nappal aktív beporzó rovarokra nincs hatással a beavatkozás. Az irtószernem jelent veszélyt az emberekre, állatokra, növényekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.