Egészség

Korszerűsítik a makói és a hódmezővásárhelyi járóbetegellátást

Korszerűsítik a makói és a hódmezővásárhelyi járóbetegellátást

2023. június 3., szombat
Korszerűsítik a makói és a hódmezővásárhelyi járóbetegellátást

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban - tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

A hódmezővásárhelyi tagkórház csaknem 56 ezer lakos számára nyújt aktív és krónikus fekvőbeteg-ellátást, és járóbeteg-szakellátást biztosít térségi és megyei szinten. A makói tagkórház a város és a környező 16 település 45 ezres lakosságának járó- és fekvőbeteg-ellátását szolgálja.

A közlemény szerint kilenc szakterületen - gasztroenterológia, bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet, sebészet, szemészet, radiológia, nőgyógyászat, fizikoterápia és aneszteziológia - javul a járóbeteg-szakellátás színvonala Makón és Hódmezővásárhelyen annak a 151 orvosi eszköznek köszönhetően, melyeket a projekt részeként vásárolnak. Megújul a makói tagkórház járóbeteg-szakrendelőjének szinte teljes épülete is. A munkálatok csaknem 1300 négyzetmétert érintenek. A következő hónapokban a földszinti sebészeti egységét teljeskörűen felújítják. A további rendelők és a közlekedőegységek új burkolatot kapnak, kicserélik a belső nyílászárókat, mosható falfelületeket alakítanak ki.

A tervek szerint az őszre befejeződő fejlesztésnek köszönhetően több mint 100 ezer ember egészségügyi ellátása javul, és csökken a fekvőbeteg-szakellátásba továbbított páciensek száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.