Egészség

Akár hónapokat kell várni az Anna fürdő szakorvosi rendelésére

Akár hónapokat kell várni az Anna fürdő szakorvosi rendelésére

2023. május 12., péntek
Akár hónapokat kell várni az Anna fürdő szakorvosi rendelésére

Vannak, akik hónapok óta nem jutnak el szakorvosi rendelésre az Anna fürdő gyógyászati részlegén, ugyanis hiába van beutalójuk, pillanatok alatt betelnek a következő hónapra rendelkezésre álló időpontok. A Délmagyar egyik olvasója felháborodva kereste fel a lapot.

Május 12-én reggel 8 órától lehetett sorban állni az Anna Gyógy- Termál- és Élményfürdő gyógyászati részlegének recepciójánál, hogy az orvosi beutalóval érkezők júniusra időpontot kapjanak. A recepciós pulton sorszámokat helyeztek el, aszerint szólították a jelen lévő, zömmel idős embereket. A panaszos olvasó elmondta, hogy ő 8 óra után 10 perccel érkezett a zsúfolt előtérbe, neki az 55-ös sorszám jutott. Viszont már negyed kilenckor elfogytak az egyik doktornőhöz a júniusi időpontok, így kisebb balhé alakult ki. Többen elkérték a panaszkönyvet és kérték azt is, hogy az intézmény vezetőjével beszélhessenek.

Nem fogadnak máshol, mert lakcím szerint ide tartozok. Forduljak fel én, meg mindenki, aki itt van? Azok az orvosok, akik itt rendelnek, lássák el a járóbetegeket! Betegjogi képviselőhöz fordulok, mert nem biztosítanak elég időpontot számunkra"

– mondta egy nő, aki már másodjára várakozott feleslegesen, nem kapott ugyanis időpontot az adott orvoshoz. Egy másik felvetette, hogy miért tesznek ki a pultra több mint 50 sorszámot, amikor nincs is az orvosokhoz annyi rendelési időpont.

Nem értem, miért kell sorban állni május közepén azért, hogy az ember júniusra időpontot kapjon? Miért nem lehet telefonon intézni ezt?"

– vetette fel az olvasó, aki végül június közepére kapott időpontot bő másfél órás várakozás után. Elmondta, volt, aki szabadságot vett ki, hogy péntek reggel sorba álljon, és kiderült, hogy feleslegesen tette, mert júniusban sem jut el az adott orvoshoz.

A teljes cikk itt olvasható.

Képek: Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.