Egészség

Nőtt az influenzások száma Szeged környékén

Nőtt az influenzások száma Szeged környékén

2023. április 20., csütörtök
Nőtt az influenzások száma Szeged környékén

Több mint 15 ezren fordultak orvoshoz a múlt héten influenzaszerű tünetekkel. Több vármegyében is csökkent a beteg száma, Csongrád-Csanád vármegyében azonban nőtt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentésében.

A 15. naptári héten Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Veszprém vármegyékben nőtt, 14 vármegyében csökkent, kettőben nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. Április 10. és 16. között az országban 149 200-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 15 300 embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak - derül ki a jelentésből.

Az NNK laboratóriumába beküldött 64 légúti mintából 19-ben az influenza valamelyik típusát, egynél a légúti óriássejtes vírust (RSV) 11-nél a koronavírust mutatták ki. Kórházba a múlt héten 184 ember került súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 27-nél volt szükség intenzív ellátásra.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.