Egészség

Szeged után újabb kórházakban lesz látogatási tilalom

Szeged után újabb kórházakban lesz látogatási tilalom

2023. január 29., vasárnap
Szeged után újabb kórházakban lesz látogatási tilalom

Először Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ épületeiben rendeltek el látogatási tilalmat. Ezt követte Nagykanizsa. Hétfőtől pedig Békés vármegye összes kórháza is csatlakozik.

Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalom lép életbe a Békés vármegyei kórházakban az influenzaszerű megbetegedések emelkedése miatt. Az intézkedés a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményeit, illetve az orosházi Dr. László Elek Kórház összes fekvőbetegosztályát érinti.

A tilalom alól azok képeznek kivételt, akik már legalább két hete felvették az influenza elleni védőoltást és ezt igazolni is tudják. Kivételt képeznek a szülésnél jelen levő hozzátartozók is, amennyiben nincsenek felső légúti panaszaik és védőfelszerelést használnak.

Békés vármegyében terjed leggyorsabban az influenza jelenleg: a 3. héten 185 400-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, ebből 23 800 esetben diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést. A legnagyobb százalékban a betegek gyerekek voltak (35 százalék), valamivel kevesebben pedig a 15 és 34 év közöttiek vannak (31,1 százalék), 35 és 59 évesek korcsoportjába a betegek 23,1 százaléka tartozott, a 60 év felettiek vannak arányaiban a legkevesebben (10,8 százalék).

Először a szegedi klinika valamennyi fekvőbeteg-ellátó egységében rendeltek látogatási tilalmat.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.