Egészség

Csongrád-Csanád megyében lehet a negyedik legtöbb influenzás

Csongrád-Csanád megyében lehet a negyedik legtöbb influenzás

2022. november 7., hétfő
Csongrád-Csanád megyében lehet a negyedik legtöbb influenzás

100 ezerből 2440 személynél mutatták ki az influenzát Csongrád-Csanád megyében október utolsó hetében - írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Október 24. és 30. között országosan 195 ezren fordultak orvoshoz felső légúti panaszokkal. Ebből 13 ezer esetben diagnosztizáltak influenzát. A fertőzöttek között a legtöbben kisgyermekek, őket követik a fiatal felnőttek és a 35-59 év közöttiek. A legkevesebben az idősek vannak.

A legtöbb beteg Somogy megyében van, azt követi Békés és Borsod-Abaúj-Zemplén megye, míg Csongrád-Csanád megye a negyedik helyen áll, itt 100 ezerből 2440 személynél mutatták ki a betegséget.

Lapunk nemrégiben arról beszélgetett Boldogkői Zsolt professzorral, hogy miért megjósolhatatlan, hogyan alakulnak a koronavírus és influenzajárványok az előttünk álló hónapokban, illetve hogy milyen veszélyeket rejthet a két betegség egyszerre való jelenléte. A cikk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.