Egészség

Ez hiányzott: mindenkit hadba szólított Kim Dzsongun

Ez hiányzott: mindenkit hadba szólított Kim Dzsongun

2022. május 15., vasárnap
Ez hiányzott: mindenkit hadba szólított Kim Dzsongun

Kim Dzsongun észak-koreai vezető nagyon nyugtalanítónak nevezte az országban hivatalosan csak nemrég kitört, de robbanásszerűen terjedő koronavírus-járványt, és hadba szólított mindenkit a legyőzésére.

Phenjan péntekenszámolt bea betegség első halálos áldozatairól, akkor még hatról, és közölte, hogy több mint 187 ezer lázas embert elkülönítve kezelnek - írja az Index.

Szombaton már több mint 280 ezer ápolt betegről közöltek adatot, és összesen 27 halottról, de a hivatalos közlés nem a Covid-betegségről szól, hanem olyan betegekről, halálos áldozatokról, akiknek

„A LEGTÖBBJE TUDATLANSÁGBÓL TÚLADAGOLJA A GYÓGYSZEREIT, VAGY ÉPPEN NEM VESZI BE AZ ELŐÍRTAT”

különböző betegségek esetében− írta meg az MTI.

Több százezer lehet azok száma, akiknél szinténkimutatták a vírus jelenlétét,de nem szorulnak kórházi ápolásra – jegyezték meg hírügynökségek.

A Reuters szerint

nincs jele annak, hogy tömegesen tesztelnék az embereket, erre nincs is eszköze az országnak.

Észak-Korea sokáig azt állította, hogy a járvány egyáltalán nincs jelen az országban, és oltóanyagot nem fogadott el az Egészségügyi Világszervezettől (WHO), de Kínától és Oroszországtól sem, vírustesztekből is csak keveset - írja a lap.

Kim Dzsongun a járvány miatt összehívta az uralkodó Koreai Munkapárt rendkívüli ülését, ahol drámai szavakkalbeszélta helyzetről –számolt bea KCNA állami hírügynökség.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.