Egészség

Sokkoló számok a hétvégéről: csaknem 40 ezer új fertőzöttet igazoltak

Sokkoló számok a hétvégéről: csaknem 40 ezer új fertőzöttet igazoltak

2022. január 24., hétfő
Sokkoló számok a hétvégéről: csaknem 40 ezer új fertőzöttet igazoltak

Az omikron-variáns nem játék, és ezt mi sem támasztja alá jobban, mint az előző három nap járványadatai: a statisztikából döbbenetes számokat lehet kiolvasni.

Az ötödik hullám negatív rekordokat döntöget, gyakorlatilag napról napra meredeken emelkedik az új regisztrált koronavírusos megbetegedések száma. Még mindig vannak, akik nem hajlandóak oltakozni, hiába bizonyított tény, hogy sokszorosára csökken a kórházba kerülés és a szövődmények kialakulásának esélye a vakcinált embereknél.

A héten még lesz oltási akció

Aki viszont meggondolná magát, ezen a héten lesz még lehetősége részt vennie valamelyik oltási akciónapon, hogy felvegye valamelyik oltást - legyen az akár az első, elmaradt második vagy megerősítő harmadik. Szegeden a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetben csütörtökön és pénteken 14-18 óra között, szombaton pedig 10-18 óra között regisztráció nélkül lehet oltakozni.

A kormányzati koronavírus tájékoztató portál szerint az elmúlt 3 napban

  • 39 928 új fertőzöttet igazoltak,
  • 122 többségében beteg hunyt el,
  • 1 209 129 főre emelkedett a gyógyultak száma,
  • 191 312-re pedig az aktív fertőzötteké,
  • 2921 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu / Kiemelt kép: Pixabay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.