Egészség

Soha nem látott járványadatok: 45 ezer fertőzöttet azonosítottak a hétvégén

Soha nem látott járványadatok: 45 ezer fertőzöttet azonosítottak a hétvégén

2022. január 31., hétfő
Soha nem látott járványadatok: 45 ezer fertőzöttet azonosítottak a hétvégén

Az omikron variáns folyamatosan dönti meg a negatív rekordokat, és az utóbbi három napban sem volt másképp: az eddigi járványhullámok során még egyszer sem regisztráltak annyi új koronavírusos megbetegedést, mint ezen a hétvégén. Viszont Rusvai Miklós szerint közelítünk a mostani hullám tetőzéséhez, így talán egy kis időre hamarosan fellélegezhetünk.

Napokon belül tetőzhet a járvány

Az Indexnek nyilatkozott a szakértő, aki szerint néhány nap kell már csak a vírus tetőzéséhez. Ez azt jelenti, hogy az új esetszámok hamarosan drasztikus csökkenni fognak, azonban a halálos áldozatok száma még néhány hétig emelkedhet - de a legrosszabb napokon is 150-160 körüli elhunytra lehet majd számítani, ami a korábbi csúcsoknál magasabb volt.

Csongrád-Csanád megyében péntek, szombat és vasárnap kereken 2100 személyt regisztráltak új fertőzöttként, velük együtt országosan

  • 45 407 új fertőzöttet igazoltak
  • 176 többségében idős, krónikus beteg hunyt el
  • 1 280 399 fő győzte le a kórt eddig,
  • 231 601 fő az aktív fertőzött
  • 3903 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 150-en vannak lélegeztetőgépen

Bár az omikron specifikus vakcinára még várni kell, fontos, hogy az eddig is elérhető oltások is védelmet nyújtanak a vírussal szemben és nagyban lecsökkentik a szövődmények illetve a kórházba kerülés kockázatát. Februárban is folytatódik az oltási akció: minden csütörtökön, pénteken és szombaton lehet regisztráció nélkül jelentkezni bármelyik oltóanyagért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.