Egészség

Újra robban a vírus: közel megkétszereződtek az új igazolt fertőzések

Újra robban a vírus: közel megkétszereződtek az új igazolt fertőzések

2021. december 1., szerda
Újra robban a vírus: közel megkétszereződtek az új igazolt fertőzések

Sajnos továbbra sem tudunk jó hírekkel szolgálni a vírushelyzettel kapcsolatban: a járványadatok nem mutatnak csökkenő tendenciát, sőt, a szennyvíz víruskoncentrációja még mindig emelkedett szinten van.

Az előző napi adatokhoz képest csaknem duplájára nőtt az új koronavírusos megbetegedések száma a kormányzati tájékoztató portál adatai szerint. A kórházak ezen a héten is megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket  akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra. Továbbra is az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, akik a héten előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontokra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani.

Az oltási akcióban eddig összesen 886 ezren vettek fel oltást, közülük 725 ezren már a megerősítő harmadik oltást vették fel és 108 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. A beoltottak száma összesen 6 132 549 fő.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ heti jelentéséből az is kiderül, hogy országszerte stagnál a szennyvízben található koronavírus örökítőanyag koncentrációja, azonban Szeged még mindig emelkedett besorolásba esik - egyedül Békéscsabán és Debrecenben látható javuló tendencia.

Ábra: NNK

Tegnap 11 152 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 192 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, már 891 691-en győzték le a kórt, az aktív fertőzöttek száma pedig 187 856 főre emelkedett. Jelenleg 7546 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 562-en vannak lélegeztetőgépen. 

via koronavirus.gov.hu, nnk.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.