Egészség

Többfelé magas a légszennyezettség az országban, Szegeden "kifogásolt" a levegő minősége

Többfelé magas a légszennyezettség az országban, Szegeden "kifogásolt" a levegő minősége

2021. november 14., vasárnap
Többfelé magas a légszennyezettség az országban, Szegeden "kifogásolt" a levegő minősége

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap közölt adatai alapján egy településen veszélyes a levegő minősége, 7 város levegőjét egészségtelennek minősítették a magas szállópor-koncentráció miatt - Szeged egyik csoportba sem tartozik bele jelenleg! További tizenhárom településen - köztük Szegeden is - kifogásolt a levegőminőség.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: az elfogadható, a kifogásolt, az egészségtelen, valamint a veszélyes minősítést.

Kép: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: vasárnap még romló tendencia valószínű. Némi változást a hétfőtől megélénkülő északkeleti szél hozhat, amelynek hatására az ország nagyobb részén javul, a Dunántúl északi felén azonban valamelyest romlik a levegő minősége.

Kedden az élénk délkeleti szél hatására várhatóan tovább javul a levegőminőség. Szerdától viszont ismét anticiklonális hatások alakítják az időjárást, emiatt újból romlásnak indul a levegőminőség - tették hozzá.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy a rossz levegőminőség miatt a légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Ahol veszélyes a levegőminőség, ott azt tanácsolják, hogy a gyerekek, a várandós nők, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást.

via MTI / Kiemelt kép: Pixabay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.